Acasă » Știri » Ministerul Sănătății a evaluat capacitățile de primire ale arșilor în Chișinău
Ministerul Sănătății  a evaluat capacitățile de primire ale arșilor în Chișinău

Ministerul Sănătății a evaluat capacitățile de primire ale arșilor în Chișinău

19 noiembrie 2015, 8:32

Ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, a prezentat, în ședința de Guvern de miercuri, concluziile privind evaluarea capacităților spitalelor republicane și municipale de Chișinău privind tratamentul arsurilor în cazul implicării unui număr mare de pacienți. Evaluarea a fost făcută la solicitarea Executivului, de către o comisie de lucru alcătuită din experții MS.

50 de ambulanțe, cărora li s-ar alătura alte 30 din raioanele limitrofe ale Chișinăului, ar putea fi mobilizate în cazul unui incident similar celui petrecut la clubul Colectiv din Bucurrești recent. Acestea ar transporta victimele la Centrul republican de leziuni termice, care dispune de 25 de paturi, plus încă alte 6 de reanimare. În cazul unui număr de arși care depășește capacitatea Centrului, aceștia pot fi redirecționați și către alte instituții spitalicești, astfel încât circa 190-200 de victime ale incendiilor ar putea fi tratate simultan.

În ceea ce privește stocurile de sânge disponibile în centrele de transfuzie, Ruxanda Glavan afirmă că acestea asigură necesarul pentru transfuzarea a 400 de persoane, timp de 21 de zile. cu referință la dotări, ministerul Săntății consideră că Centrul republican pentru leziuni termice, este relativ bine dotat, acesta beneficiind de aparatură achiziționată prin resurse de la buget, dar și din donații importante ale Ambasadei SUA.

În final, Ruxanda Glavan a solicitat ca în următorul proiect de buget, la capitolul ocrotirea Sănătății să fie inclusă și suma de 225.000 de euro. Aceasta este absolut necesară pentru dotarea cu echipament a băncii de țesuturi și achiziționarea unei mașini de refrigerare pentru transportarea produselor de natură sangvină.

 MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ministerul Sănătății a evaluat capacitățile de primire ale arșilor în Chișinău Reviewed by on . Ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, a prezentat, în ședința de Guvern de miercuri, concluziile privind evaluarea capacităților spitalelor republicane și municip Ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, a prezentat, în ședința de Guvern de miercuri, concluziile privind evaluarea capacităților spitalelor republicane și municip Rating: 0
scroll to top