18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » OMS recomandă vaccinarea călătorilor din țările afectate de poliomielită
OMS recomandă vaccinarea călătorilor din țările afectate de poliomielită

OMS recomandă vaccinarea călătorilor din țările afectate de poliomielită

25 iunie 2015, 16:42

Persoanele care vor călători în țările afectate de poliomielită trebuie să primească vaccin împotriva acestui virus. Organizația Mondială a Sănătății a emis o recomandare în acest sens și subliniază că nu poate fi admisă răspândirea acestui virus la nivel mondial.

În următoarele cel puțin 12 luni, OMS a recomandat vaccinarea cu o doză de vaccin polio inactiv a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia și Siria, informează Ministerul Afacerilor Externe.

„Organizația Mondială a Sănătății a declarat că problema răspândirii internaționale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc și o urgență de sănătate publică de importanță internațională”, se menționează într-un comunicat.

Cetățenii sunt rugați să se informeze referitor la atenționările emise de către instituțiile medicale autorizate din statele menționate referitor la această problematică.

Vaccinarea trebuie făcută cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau, pentru cazuri de urgență, chiar înainte de plecare.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
OMS recomandă vaccinarea călătorilor din țările afectate de poliomielită Reviewed by on . Persoanele care vor călători în țările afectate de poliomielită trebuie să primească vaccin împotriva acestui virus. Organizația Mondială a Sănătății a emis o r Persoanele care vor călători în țările afectate de poliomielită trebuie să primească vaccin împotriva acestui virus. Organizația Mondială a Sănătății a emis o r Rating: 0
scroll to top