18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Procurorii cer arestarea preventivă a tuturor celor 16 responsabili din domeniul medicinii care au fost reținuți. Unul a primit arest la domiciliu.
Procurorii cer arestarea preventivă a tuturor celor 16 responsabili din domeniul medicinii care au fost reținuți. Unul a primit arest la domiciliu.

Procurorii cer arestarea preventivă a tuturor celor 16 responsabili din domeniul medicinii care au fost reținuți. Unul a primit arest la domiciliu.

10 aprilie 2015, 12:35

Procurorii cer arestarea preventivă a tuturor celor 16 reținuți în dosarul licitațiilor trucate. Dacă cererea procurorilor va fi acceptată, reținuții vor sta în arest preventiv timp de 30 de zile. Judecătoria Buiucani urmează să se pronunţe vineri asupra măsurii preventive în privinţa celor 16 responsabili din domeniul sănătății reținuți.

„Până la ora actuală, 25 de zile de arest la domiciliu a primit directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu. Decizia instanței este cu drept de atac. Judecătorii urmează să se expună referitor la ceilalți 15 bănuiți”, a comunicat pentru MedNews șefa Serviciului de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru. La moment, judecătorii examinează dosarele directorului Institutului Oncologic, Victor Cernat și șefului Direcției logistică al Centrului de Diagnostică Republican, Constantin Avasiloaie.

Astăzi expiră termenul de 72 de ore în privinţa persoanelor reţinute în dosarul licitaţiilor trucate. Începând cu dimineața zilei de vineri, reţinuţii au fi escortaţi la Judecătoria Buiucani. Procurorii cer mandate de arestare pe numele lor, anexând la demersuri unele probe din dosar (inclusiv extrase din interceptările convorbirilor telefonice), iar judecătorii de instrucţie urmează să decidă dacă arestează sau eliberează învinuiţii.

Reamintim că în total, în cadrul descinderilor de miercuri dimineață au fost identificați 21 de bănuiți, între care 16 au fost reținuți. Printre aceștia ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, directorul AMED, Alexandru Coman, directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu și adjunctul său, Liviu Vovc. A urmat șeful Centrului de Diagnostic Republican, Andrei Testemițanu, directorii de la Institutele Cardiologic și Oncologic, Vitalie Moscalu și Victor Cernat, dar și managerul Spitalului raional Taraclia, Valeriu Jelev. Pe lângă cei menționați, CNA a reținut un fondator și reprezentantul a doi agenți economici care au participat la licitații, șeful interimar al instituției medico-sanitare publice a Centrului de Sănătate Cahul, șeful Direcției logistică a Centrului Republican de Diagnostic, prim-vicedirectorul Spitalului Clinic Republican, directorul Unității de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii din cadrul Ministerului Sănătăţii, directorul adjunct al departamentului instituții penitenciare (DIP), șeful adjunct al Agenției de Achiziții Publice, directorul adjunct și un șef de secție din cadrul AMED – toți reținuți pentru 72 de ore.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Procurorii cer arestarea preventivă a tuturor celor 16 responsabili din domeniul medicinii care au fost reținuți. Unul a primit arest la domiciliu. Reviewed by on . Procurorii cer arestarea preventivă a tuturor celor 16 reținuți în dosarul licitațiilor trucate. Dacă cererea procurorilor va fi acceptată, reținuții vor sta în Procurorii cer arestarea preventivă a tuturor celor 16 reținuți în dosarul licitațiilor trucate. Dacă cererea procurorilor va fi acceptată, reținuții vor sta în Rating: 0
scroll to top