19 iunie 2016

Acasă » Știri » Judecătorii au decis: 6 persoane responsabile de licitațiile trucate vor sta în izolator. Printre ei și Andrei Usatîi
Judecătorii au decis: 6 persoane responsabile de licitațiile trucate vor sta în izolator. Printre ei și Andrei Usatîi

Judecătorii au decis: 6 persoane responsabile de licitațiile trucate vor sta în izolator. Printre ei și Andrei Usatîi

10 aprilie 2015, 20:11

Judecătorii au pronunțat deciziile pentru toți cei reținuți în dosarul licitațiilor trucate. Astfel, ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a primit 25 de zile de arest în izolatorul CNA. Cei care vor întâlni Paștele în izolator alături de el sunt directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED), Alexandru Coman, dar și omul de afaceri, Tudor Ceaicovschi. Cei doi au primit 20 și, respectiv, 30 de zile de arest în izolator.

Anterior, judecătorii s-au pronunțat și asupra dosarului șefului Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu și a șefului de Direcție Logistică a CRDM, Constantin Avasiloae. Ambii vor sta 25 de zile în izolator. Șeful Secției Achiziție a Dispozitivelor Medicale din cadrul AMED, Victor Donea la fel va rămâne în izolator, însă timp de o lună.

Pentru alte persoane implicate în dosarul licitațiilor trucate judecătorii au emis mandat de arest la domiciliu. Câte 25 de zile au primit directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, șeful Institutului Oncologic, Victor Cernat și directorul Unității de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sănătăţii din cadrul Ministerului Sănătăţii, Victor Volovei. Șeful Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, Andrei Testemițanu, judecătorii i-au emis mandat de arest la domiciliu pe o perioadă de 20 de zile.

Chiar dacă li s-a emis mandat de arest, nici Tudor Ceaicovschi, nici Victor Volovei, nici Andrei Testemițanu nu au fost prezenți în sala de judecată, fiind internați la spital. De asemenea, au fost spitalizați managerul Spitalului din Cahul și directorul adjunct al Spitalului de Urgență, Liviu Vovc. Ultimul a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

În timp ce judecătorii pronunțau deciziile de arestare, ofițerii CNA au efectuat percheziții și au ridicat sume de bani din casetele de depozit ale unor figuranți în dosar. În total, oamenii legii au ridicat 190 800 de euro; 51 200 de dolari și 60 000 de lei.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Judecătorii au decis: 6 persoane responsabile de licitațiile trucate vor sta în izolator. Printre ei și Andrei Usatîi Reviewed by on . Judecătorii au pronunțat deciziile pentru toți cei reținuți în dosarul licitațiilor trucate. Astfel, ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a primit 25 de zile Judecătorii au pronunțat deciziile pentru toți cei reținuți în dosarul licitațiilor trucate. Astfel, ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a primit 25 de zile Rating: 0
scroll to top