31 octombrie 2018

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Tudor Ceaicovschi – încă 25 de zile de arest preventiv în izolator
Tudor Ceaicovschi – încă 25 de zile de arest preventiv în izolator

Tudor Ceaicovschi – încă 25 de zile de arest preventiv în izolator

8 mai 2015, 13:13

Directorului unor companii importatoare de dispozitive medicale, Tudor Ceaicovschi, i-a fost prelungit termenul de arest preventiv în „dosarul licitațiilor trucate” cu încă 25 de zile. El este unul din cei trei bănuiți în dosarul vizat care sunt arestați preventiv în izolator. Celelalte 13 persoane implicate în trucarea licitațiilor se află în arest la domiciliu.

Ceaicovschi se află momentan la Penitenciarul nr.16 unde primește îngrijiri medicale. Anterior, el a suferit o intervenție chirurgicală.

Tudor Ceaicovschi este directorul a două firme care importă dispozitive medicale: „Intramed” SRL și „GBG-Moldova” SRL. Anterior, membrii Asociației Producătorilor şi Furnizorilor de Dispozitive Medicale şi Echipamente de Laborator au declarat că firmele lui Ceaicovschi câștigau majoritatea licitațiilor pentru dispozitive medicale, iar Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) ar fi făcut lobby pentru firmele lui Ceaicovschi.

AMED, acuzată de lobarea intereselor „firmelor clanului Ceaicosvschi”

Procurorii au cerut câte 30 de zile de arest preventiv în izolator pentru toate cele 16 persoane implicate în dosarul licitațiilor trucate. Doar doi din ei, pe lângă Ceaicovschi, se află după gratii: ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi  și fostul șef al Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu – ambii au primit de la judecători mai puține zile de arest decât au cerut procurorii: 25 și, respectiv, 15 zile.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Tudor Ceaicovschi – încă 25 de zile de arest preventiv în izolator Reviewed by on . Directorului unor companii importatoare de dispozitive medicale, Tudor Ceaicovschi, i-a fost prelungit termenul de arest preventiv în „dosarul licitațiilor truc Directorului unor companii importatoare de dispozitive medicale, Tudor Ceaicovschi, i-a fost prelungit termenul de arest preventiv în „dosarul licitațiilor truc Rating: 0
scroll to top