10 aprilie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Organizația Mondială a Sănătății va fi reorganizată
Organizația Mondială a Sănătății va fi reorganizată

Organizația Mondială a Sănătății va fi reorganizată

27 mai 2015, 17:14

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar putea fi reorganizată. Este vorba de direcția care răspunde la urgențele de sănătate publică. Acest subiect a fost discutat la cea de-a 68-a sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii care s-a desfășurat la Geneva.

Necesitatea restructurării s-a evidențiat după ce epidemia Ebola a arătat că există încă disfuncții în sistemul OMS.

În cadrul sesiunii, directorul OMS, Margaret Chan, și-a prezentat planul de a crea un program unic al OMS pentru situații de urgență în domeniul sănătății, care va uni resursele, alocate pentru reacționarea la apariția bolilor și situațiilor excepționale. Acesta include în sine trei nivele ale Organizației.

„Noul program va fi gestionat de directorul general și va avea propriile reguli de desfășurare a activității, inclusiv cu platforme operaționale. Acest program va avea indicatori concreți de activitate, care se vor baza pe parteneriatul cu alți subiecți de reacționare. Programul va forma cadre globale noi pentru reacționare la situații excepționale în domeniul sănătății. De asemenea, va consolida potențialul propriu pentru instruirea cadrelor. În plus, organizația propune crearea unui fond nou de cheltuieli neprevăzute în valoare de 100 de milioane de dolari”, a declarat Margaret Chan.

Directorul general planifică să realizeze aceste schimbări până la sfârșitul anului curent.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Organizația Mondială a Sănătății va fi reorganizată Reviewed by on . Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar putea fi reorganizată. Este vorba de direcția care răspunde la urgențele de sănătate publică. Acest subiect a fost dis Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar putea fi reorganizată. Este vorba de direcția care răspunde la urgențele de sănătate publică. Acest subiect a fost dis Rating: 0
scroll to top