20 august 2014

Acasă » Știri » Oxolina, retrasă URGENT și nimicită!
Oxolina, retrasă URGENT și nimicită!

Oxolina, retrasă URGENT și nimicită!

Unguentul Oxolină de 0,25% 10 grame, cu seria de fabricare nr. 209 va fi retras de urgență și nimicit până pe 20 august de pe piața farmaceutică a Republicii Moldova.  Decizia Agenției Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale vine în rezultatul investigațiilor de laborator în care s-a constatat că termenul de păstrare de pe ambalajul produsului este indicat incorect, informează MedNews.

Contactat de MedNews, Ion Surdu, purtătorul de cuvânt al Agenției, a spus că preparatul Oxolină cu seria de fabricare nr.209, nu prezintă un risc la utilizare așa cum termenul de păstrare de pe ambalaj nu indica o dată expirată. Ordinul de sistare prevede ca toate livrările unguentului spre farmaciile din țară să fie sistate de către Inspectoratul Farmaceutic.  Deocamdată nu se cunoaște dacă preparatul din această serie a ajuns la depozitele instituțiilor spitalicești.

,,Rezultatele analizelor efectuate de Laboratorul pentru controlul calității medicamentului au demonstrat că unguentul corespunde normelor de producere. Pe cutiile unor preparate însă au fost depistate unele nereguli referitor la regimul termic de păstrare,  ceea ce a dus la necesitatea stopării comercializării  acestei serii a medicamentului de pe piața farmaceutică”, a precizat Ion Surdu.

Ordinul privind retragerea Oxolinei a fost semnat pe 12 august. Preparatul  este utilizat în tratamentul infecţiilor virale şi a gripei.

Pentru MedNews : Olesea Gurău

Oxolina, retrasă URGENT și nimicită! Reviewed by on . Unguentul Oxolină de 0,25% 10 grame, cu seria de fabricare nr. 209 va fi retras de urgență și nimicit până pe 20 august de pe piața farmaceutică a Republicii Mo Unguentul Oxolină de 0,25% 10 grame, cu seria de fabricare nr. 209 va fi retras de urgență și nimicit până pe 20 august de pe piața farmaceutică a Republicii Mo Rating: 0
scroll to top