18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Peste două milioane de oameni contaminați de boli contagioase de la o simplă injecție în 2014
Peste două milioane de oameni contaminați de boli contagioase de la o simplă injecție în 2014

Peste două milioane de oameni contaminați de boli contagioase de la o simplă injecție în 2014

23 februarie 2015, 16:35

Peste 2 milioane de oameni din întreaga lume s-au contaminat de hepatita B, C și HIV în urma unei injecții. Datele au fost prezentate într-un raport global pentru anul 2014. Ca urmare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut apel pentru folosirea seringilor de unică folosință, pentru a lupta împotriva propagării bolilor infecțioase letale.

Potrivit studiului, în urma unei injecții aproximativ „1,7 milioane de persoane au fost contaminate cu virusul hepatitei B, circa 315.000 cu virusul hepatitei C și 33.800 cu HIV”.

OMS a prezentat o nouă politică privind folosirea în siguranță a seringilor pentru a reduce și a elimina, cu timpul, folosirea lor la mai mult de o persoană și a preveni răspândirea bolilor infecțioase și transmisibile pe această cale, precum hepatita ori SIDA.

„Milioane de persoane ar putea fi protejate împotriva infecțiilor transmise prin injecții cu condiția ca în cadrul programelor medicale să se utilizeze seringi de unică folosință”, notează OMS.

În fiecare an sunt efectuate 16 miliarde de injecții, dintre care 5% sunt vaccinuri, iar alte 5% servesc la alte proceduri precum transfuziile de sânge. Restul de 90% sunt injecții intramusculare sau sub-cutanate pentru administrarea de medicamente.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Peste două milioane de oameni contaminați de boli contagioase de la o simplă injecție în 2014 Reviewed by on . Peste 2 milioane de oameni din întreaga lume s-au contaminat de hepatita B, C și HIV în urma unei injecții. Datele au fost prezentate într-un raport global pent Peste 2 milioane de oameni din întreaga lume s-au contaminat de hepatita B, C și HIV în urma unei injecții. Datele au fost prezentate într-un raport global pent Rating: 0
scroll to top