10 aprilie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat din motive personale
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat din motive personale

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat din motive personale

22 martie 2016, 11:03

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a demisionat din motive personale. Șeful CNAS din România, Vasile Ciurchea a declarat că pleacă de la conducerea CNAS, luni, 21 martie 2016. El a afirmat că îşi susţine toate proiectele pe care le-a aplicat, inclusiv cardul de sănătate, informează TVR.ro.

Proiectul cardul de sănătate a fost lansat în septembrie 2015 pentru a reduce fraudele în sistemul de sănătate. Despre acesta se crede că i-ar fi adus mari bătăi de cap șefului CNAS din cauza că a fost distribuit cu întârziere de cinci luni față de ceea ce fusese anunțat și din caua blocajelor din sistemul informațional de mentenanță a cardului ce nu permit decontările pentru serviciile și medicamentele asigurate de CNAS.

Șeful CNAS a decis să plece într-un moment tensionant, când și noul contract-cadru, aprobat de Guvern, i-a tras alt val de critici. Dr. Sorin Paveliu, expert în politici de sănătate: „E revoltător că în ambulatoriul de specialitate, veniturile medicilor și ale asistentelor au fost înghețate ca și cum acest personal ar fi desprins din corpul medical. Asta este o nedreptate pe care va trebui să o rezolve în primul rând ministrul Sănătății”.

Premierul României, Dacian Cioloș va decide cine va fi următorul președinte al CNAS. Medicul Vasile Ciurchea a ocupat funcția de președinte al CNAS din iunie 2014. A mai fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în perioada februarie 2007 — ianuarie 2009, după ce deținuse funcția de director general în CNAS. Atunci, a fost înlocuit de Irinel Popescu, prin decizia premierului Emil Boc.

MedNews: Sursa TVR.ro

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat din motive personale Reviewed by on . Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a demisionat din motive personale. Șeful CNAS din România, Vasile Ciurchea a declarat că pleacă de Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a demisionat din motive personale. Șeful CNAS din România, Vasile Ciurchea a declarat că pleacă de Rating: 0
scroll to top