17 martie 2016

Acasă » Știri » Republica Moldova este partener al României în programul de telemedicină finanțat de NATO
Republica Moldova este partener al României în programul de telemedicină finanțat de NATO

Republica Moldova este partener al României în programul de telemedicină finanțat de NATO

10 februarie 2016, 15:33

 

Republica Moldova este partener al României, SUA, Ucraina, Finlanda în programul de telemedicină finanțat de NATO. Potrivit lui Raed Arafat, secretarul de stat în MAI de la București și coordonator al proiectului, România, SUA, Finlanda, Ucraina vor efectua pe parcursul acestui an teste de comunicare în cadrul programului de telemedicină finanțat de NATO.

 „Noi trebuie să realizăm niște conexiuni. În septembrie s-au făcut primele testări în cadrul unui exercițiu organizat în Ucraina. Anul acesta, în următoarea etapă, este programat să începem să realizăm legături și să testăm legăturile noastre cu partenerii, mai ales cu Finlanda, care are un sistem propriu și pe care trebuie să îl conectăm cu sistemul românesc. Același lucru îl vom face între sistemul românesc și cel din SUA, să creăm această capacitate interstatală de răspuns în caz de cerere de consultanță prin telemedicină. Programul continuă, în cursul acestui an, cel mai probabil în septembrie vom avea o întâlnire de etapă, care, probabil, va fi la București”, a explicat marți pentru Agerpres secretarul de stat.

Raed Arafat a participat în zilele de 4 și 5 februarie la ședința NATO care a avut ca temă continuarea discuțiilor pentru dezvoltarea unui proiect de telemedicină la nivel internațional pentru îmbunătățirea îngrijirilor medicale în intervențiile la dezastre.

Pe agenda discuțiilor purtate de dr. Raed Arafat, în prezența asistentului secretarului general al NATO, Sorin Ducaru, s-a aflat continuarea proiectului de telemedicină cu cooptarea de parteneri din partea unor instituții din Statele Unite ale Americii, respectiv crearea celui de al doilea server al rețelei de comunicații în SUA, primul fiind a amplasat deja în România.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost planificată pentru luna septembrie, în România, întâlnirea membrilor proiectului pentru a analiza rezultatele obținute.

MedNews Sursa: AGERPRES

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Republica Moldova este partener al României în programul de telemedicină finanțat de NATO Reviewed by on .   Republica Moldova este partener al României, SUA, Ucraina, Finlanda în programul de telemedicină finanțat de NATO. Potrivit lui Raed Arafat, secretarul d   Republica Moldova este partener al României, SUA, Ucraina, Finlanda în programul de telemedicină finanțat de NATO. Potrivit lui Raed Arafat, secretarul d Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top