3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Gata cu controlul de stat din partea inspectorilor de sănătate publică și ai AMED
Gata cu controlul de stat din partea inspectorilor de sănătate publică și ai AMED

Gata cu controlul de stat din partea inspectorilor de sănătate publică și ai AMED

10 februarie 2016, 17:30

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) și al Centrelor de Sănătate Publică teritoriale (CSP), Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) nu vor mai face controale de stat și vor exclude la maximum aplicarea sancțiunilor. Începând cu miercuri, 10 februarie 2016, cele două instituții subordonate Ministerului Sănătății sunt obligate să sisteze controlul de stat al activității persoanelor juridice și să aplice sancțiuni în baza unui ordin al ministerului Sănătății din 9 februarie curent.

Documentul privind sistarea controlului de stat al activității agenților economici va fi valabil până la întrarea în vigoare a Legii privind moratoriul asupra controlului de stat, elaborat în baza deciziei Guvernului din 27 ianuarie 2016.

Totuși, prevederile ordinului nu se vor aplica de către Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății publice și AMED în cazurile când controalele de stat sunt efectuate :

  1. la propriile sedii și oficii;
  2. la cererea persoanelor fizice și juridice vizate de control;
  3. în baza deciziei organelor abilitate cu drept de retragere/suspendare a licenței;
  4. în baza hotărârii instanței judecătorești;
  5. în cazul procesului penal;
  6. în cadrul colaborării cu autoritățile altor state;
  7. pentru verificarea prin contrapunere în cadrul controalelor enumerate mai sus.

Potrivit ordinului, pentru perioada de sistare a controlului de stat, Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății publice și AMED urmează să-și îndeplinească atribuțiile „cu excluderea maximal posibilă de aplicare a oricăror sancțiuni”.

Reamintim, Cancelaria de Stat a lansat pe 4 februarie Linia Guvernului 022 823 823 pentru raportarea de către agenții economici a abuzurilor organelor de control.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Gata cu controlul de stat din partea inspectorilor de sănătate publică și ai AMED Reviewed by on . Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) și al Centrelor de Sănătate Publică teritoriale ( Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) și al Centrelor de Sănătate Publică teritoriale ( Rating: 0
scroll to top