14 decembrie 2015

Acasă » Comunicate » Ultimul mesaj al lui Mircea Buga în calitate de ministru al Sănătății
Ultimul mesaj al lui Mircea Buga în calitate de ministru al Sănătății

Ultimul mesaj al lui Mircea Buga în calitate de ministru al Sănătății

30 iulie 2015, 17:29

Pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare, fostul ministru al Sănătății, Mircea Buga, a lăsat un mesaj de rămas-bun pentru echipa sa. Demnitarul i-a mulțumit pe cei care au lucrat alături de el în cadrul Ministerul Sănătății încurajând, în același timp, echipa ministerială nouă și lucrătorii medicali din distem. Buga a mai scris că împreună cu echipa sa au reușit să „dea valoare sistemului de sănătate și să vadă primele rezultate”.

În dorinţa de a schimba lucrurile spre bine, acceptăm provocări şi dăm curs acţiunilor dintre cele mai curajoase şi mai greu de realizat, în viziunea multora dintre noi. Nu este imposibil, totuşi, dacă te bucuri de o echipă bună, profesionistă, orientată în direcţia corectă, cunoscând obiectivele ţintă, menite să crească nivelul de sănătate şi bunăstare a populaţiei.

Dezideratul care ne-a ghidat încă de la începutul acestui scurt mandat spunea că sistemul nostru de sănătate doreşte să fie respectat şi să-şi recâştige încrederea pe care a avut-o în trecut, iar pentru asta trebuie să începem prin a-i reclădi identitatea profesională. În această direcţie ne-am îndreptat forţele, identificând cele mai bune, dar nu şi uşoare mijloace prin care să ne aliniem ţărilor europene şi să garantăm acoperire universală cu servicii de sănătate. Am ales să mergem pe acţiuni concrete, pentru că acţiunile înseamnă schimbare, schimbarea înseamnă succes, iar succesul înseamnă valoare. Noi, împreună cu Dvs., am încercat să dăm valoare sistemului nostru de sănătate. Am şi reuşit să ne bucurăm de primele rezultate.

A fost nevoie de implicarea şi dăruirea fiecăruia dintre Dvs. Împreună am reuşit să iniţiem reformele şi să mişcăm înainte sectorul spitalicesc, cel de sănătate publică, finanţare şi asigurări, lucru pentru care vă mulţumesc!
Sunt ferm convins că, tot de ce este nevoie acum în sănătate este de a urma calea reformelor începute, dispunând de foarte multe oportunităţi în acest sens.

Dumneavoastră urmează să ghidaţi în continuare, implicându-vă activ, parcursul european al ţării noastre, prin realizarea obiectivelor ce se vor regăsi în programul de guvernare. Vă îndemn să rămâneţi temerari în faţa provocărilor, să nu încetaţi încurajarea breslei medicale de a rămâne să profeseze în ţară, să o motivaţi în acest sens, să vă păstraţi calificativul de promotori ai sistemului de sănătate şi să urmaţi ideile inovatoare, idei care să se reflecte în calitatea serviciilor medicale prestate cetăţenilor ţării noastre.

În acest context, vin cu un mesaj de susţinere şi încurajare pentru echipa care urmează să preia cârma sistemului de sănătate. Îmi exprim încrederea că îi va reuşi să justifice aşteptările populaţiei Republicii Moldova, precum şi a angajaţilor din sistemul de sănătate!

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ultimul mesaj al lui Mircea Buga în calitate de ministru al Sănătății Reviewed by on . Pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare, fostul ministru al Sănătății, Mircea Buga, a lăsat un mesaj de rămas-bun pentru echipa sa. Demnitarul i-a mu Pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare, fostul ministru al Sănătății, Mircea Buga, a lăsat un mesaj de rămas-bun pentru echipa sa. Demnitarul i-a mu Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top