26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Un nou medicament contra alcoolismului va fi testat pe oameni
Un  nou medicament contra alcoolismului va fi testat pe oameni

Un nou medicament contra alcoolismului va fi testat pe oameni

3 martie 2015, 10:03

Un nou medicament contra alcoolismului, cu foarte puține efecte adverse, elaborat la Universitatea Politehnică din orașul rus Tomsk, a trecut cu bine testele de laborator și va fi testat pe oameni.

„Rezultatele înregistrate la testele pe animale au fost pozitive. Dorința de a bea a scăzut la 70% dintre șoarecii supuși tratamentului, care anterior fuseseră aduși în stare de dependență alcoolică”, a declarat conducătorul grupului care a creat noul medicament, Viktor Filimonov.

Cercetătorii au descoperit din întâmplare că principiul activ al unui medicament folosit împotriva convulsiilor epilepticilor ar putea veni și în ajutorul persoanelor dependente de diferite droguri, printre care și alcoolul, care, la fel ca și epilepsia, afectează sistemul nervos central.

Realizat în colaborare cu Institutul de Cercetări pentru Sănătate Mentală al Academiei Ruse de Științe Medicale, cu sediul în Tomsk, medicamentul ar urma să fie foarte util și solicitat în Rusia. Conform unui recent studiu internațional, publicat în revista britanică „The Lancet”, un sfert din bărbații din această țară mor înainte de a împlini 55 de ani, una din cauzele principalele de deces fiind consumul excesiv de alcool.

Marina Lița, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un nou medicament contra alcoolismului va fi testat pe oameni Reviewed by on . Un nou medicament contra alcoolismului, cu foarte puține efecte adverse, elaborat la Universitatea Politehnică din orașul rus Tomsk, a trecut cu bine testele de Un nou medicament contra alcoolismului, cu foarte puține efecte adverse, elaborat la Universitatea Politehnică din orașul rus Tomsk, a trecut cu bine testele de Rating: 0
scroll to top