18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » O nouă substanță pentru tratamentul SIDA a fost testată pe maimuțe
O nouă substanță pentru tratamentul SIDA a fost testată pe maimuțe

O nouă substanță pentru tratamentul SIDA a fost testată pe maimuțe

19 februarie 2015, 11:00

Cercetătorii americani au creat o substanţă anti-SIDA care ar putea duce la dezvoltarea unui tratament cu efect prelungit împotriva HIV, virusul care declanşează această maladie. Substanța a fost testată deja pe maimuţe.

„Am dezvoltat un inhibitor foarte puternic şi cu spectru larg de acţiune care acţionează asupra HIV-1, principalul tip de virus ce declanşează SIDA”, a declarat profesorul Michael Farzan, coordonatorul acestui studiu, publicat miercuri în revista „Nature”.

Substanţa reprezintă rezultatul mai multor ani de cercetări ştiinţifice coordonate de un centru de cercetare din Florida. Acest compus, denumit „eCD4-Ig”, oferă „o protecţie foarte puternică” împotriva HIV, a explicat profesorul Farzan.

Experimentul, efectuat pe maimuțe, a arătat că substanţa, injectată o singură dată, era capabilă să protejeze aceste animale împotriva echivalentului HIV la maimuţe pe o durată de cel puţin opt luni.

După ce au fost tratate cu acea combinaţie de medicamente, maimuțele au fost expuse unor doze din ce în ce mai puternice cu versiunea simiană a virusului care declanşează SIDA.

Rezultatele experimentului vor fi prezentate la Conferința anuală despre Retrovirusuri și Infecții Oportuniste, care va fi organizată în oraşul american Seattle, între 23 şi 26 februarie.

Tratamentele antiretrovirale actuale sunt foarte eficiente în ceea ce priveşte reducerea sarcinii virale (cantitatea de virus prezent în sânge) la persoanele infectate. Însă ele sunt incapabile să desființeze definitiv HIV şi medicamentele trebuie luate toată viaţa.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
O nouă substanță pentru tratamentul SIDA a fost testată pe maimuțe Reviewed by on . Cercetătorii americani au creat o substanţă anti-SIDA care ar putea duce la dezvoltarea unui tratament cu efect prelungit împotriva HIV, virusul care declanşeaz Cercetătorii americani au creat o substanţă anti-SIDA care ar putea duce la dezvoltarea unui tratament cu efect prelungit împotriva HIV, virusul care declanşeaz Rating: 0
scroll to top