8 ianuarie 2015

Acasă » Știri » EBOLA: Moldova a primit echipament de protecție contra febrei hemoragice
EBOLA: Moldova a primit echipament de protecție contra febrei hemoragice

EBOLA: Moldova a primit echipament de protecție contra febrei hemoragice

30 decembrie 2014, 15:14

Ministerul Sănătăţii a suplimentat echipamentul de protecție contra virusului ucigaș Ebola.

Astfel, au fost achiziționate: șapte seturi de echipamente de protecție personale (ochelari, mască, mănuși, cizme ) pentru personalul Spitalului clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, o capsulă pentru evacuarea urgentă a persoanelor suspecte (repartizată Centrului Național Științifico-Practic de Medicină Preventivă) și costume pentru epidemiologi. Utilajul a ajuns în țară săptămâna trecută.

„În cadrul ședinței din luna septembrie a Comisiei naționale de sănătate publică pentru gestionarea situaţiilor excepţionale a fost întocmită o listă cu echipamentul disponibil și s-a decis suplimentarea lotului”, a comunicat pentru MedNews, vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP), Stela Gheorghiță.

Ea susține că achiziționarea echipamentului reprezintă o măsură de protecție. „Chiar dacă, în ultimele patru săptămâni, se atestă o diminuare a frecvenței apariției cazurilor noi de infectare, este încă menținută starea de alertă”, a spus Gheorghiță.

Conform ultimului bilanț emis de Organizația Mondială a Sănătății, numărul persoanelor infectate de Ebola depășește 20.000. Numărul celor uciși de virus se apropie de cifra de 8.000.

Marina Lița, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
EBOLA: Moldova a primit echipament de protecție contra febrei hemoragice Reviewed by on . Ministerul Sănătăţii a suplimentat echipamentul de protecție contra virusului ucigaș Ebola. Astfel, au fost achiziționate: șapte seturi de echipamente de protec Ministerul Sănătăţii a suplimentat echipamentul de protecție contra virusului ucigaș Ebola. Astfel, au fost achiziționate: șapte seturi de echipamente de protec Rating: 0
[kml_flashembed movie="/wp-content/uploads/2014/05/bann_728_90.swf" height="90" width="728" /]
scroll to top