24 octombrie 2016

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Medicii Spitalului Clinic Republican își cer parcarea înapoi
Medicii Spitalului Clinic Republican își cer parcarea înapoi

Medicii Spitalului Clinic Republican își cer parcarea înapoi

5 ianuarie 2015, 14:31

Spitalul Clinic Republican (SCR) protestează! Angajații spitalului au ieșit luni la proteste cerându-și parcarea înapoi. Medicii  susțin că parcarea instituției a fost îngrădită abuziv de către o companie privată și nu știu ce intenționează să facă în acel loc.

Directorul adjunct al SCR, Ghenadie Scutelnic, susține că terenul pe care este amplasată parcarea nu mai aparține instituției, după ce o companie privată a procurat terenul prin licitație. Potrivit lui, spitalul nu a fost înștiințat în privința organizării licitației. De pe 31 decembrie lucrătorii medicali nu au mai putut să-și parcheze mașinile pe acest teren. „De la darea în exploatare a Spitalului Clinic Republican, în anul 1977, terenul s-a aflat în gestiunea instituției. Pe parcursul anilor, acest lot de pământ a fost dat în chirie unei companii fără acordul administrației spitalului. În 2013 a fost organizată licitația prin care pământul a fost vândut cu peste un milion de lei companiei D&D”, a declarat Ghenadie Scutelnic.

Protest la SCR împotriva parcării cu plată

„Spitalul Clinic Republican este patrimoniul țării – cel mai important patrimoniu sunt medicii. Am venit pe 1 ianuarie de urgență la o operație și mi s-a interzis să-mi parchez mașina. Peste tot în lume spitalele au parcări, numai la noi dacă vine un pacient dintr-un raion nu are unde să-și parcheze mașina, iar la noi vin zilnic mii de oameni”, s-a revoltat profesorul Adrian Tănase, şeful Clinicii de urologie şi transplant renal de la Spitalul Clinic Republican.

„Jos cei care adoptă hotărâri negândite, nejustificate! Cerem să ni se întoarcă parcarea – avem peste o mie de medici și surori medicale, peste o mie de studenți rezidenți, avem pacienți, vizitatori. Avem nevoie de această parcare”, a menționat șeful Serviciului Infrastructură şi Dezvoltare al SCR,Victor Stici.

Potrivit medicilor, Consiliul Municipal a votat pentru vinderea terenului deși Guvernul i-a recomandat Consiliului să-l transmită din proprietatea municipiului Chișinău, în gestinea SCR. Ulterior, în anul 2011, Consiliul Municipal a emis o decizie prin care a acceptat propunerea Guvernului. Totuși, în decembrie 2013, acest teren a fost vândut prin licitație.

Protest în halate albe în faţa Spitalului Clinic Republican

Directorul companiei D&D, Oleg Guțu, a comunicat pentru MedNews că are toate actele în regulă pentru a începe construcția. „Pe acest teren intenționăm să construim o parcare cu șase etaje atât pentru medici, cât și pentru vizitatori. Am coordonat toate etapele cu instituțiile municipale abilitate. Acum am îngrădit terenul, dar deocamdată nu am demarat lucrările. Deoarece spitalul este în litigiu cu Primăria și nu a fost emisă încă o hotărâre judecătorească, nu avem voie să înstrăinăm terenul și să-i schimbăm destinația”, a declarat Guțu.

Viceprimarul Nistor Grozavu, care patronează activitatea Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Medicii Spitalului Clinic Republican își cer parcarea înapoi Reviewed by on . Spitalul Clinic Republican (SCR) protestează! Angajații spitalului au ieșit luni la proteste cerându-și parcarea înapoi. Medicii  susțin că parcarea instituției Spitalul Clinic Republican (SCR) protestează! Angajații spitalului au ieșit luni la proteste cerându-și parcarea înapoi. Medicii  susțin că parcarea instituției Rating: 0
scroll to top