18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Praful de răceală THERAFLU urmează a fi retras din farmacii
Praful de răceală THERAFLU urmează a fi retras din farmacii

Praful de răceală THERAFLU urmează a fi retras din farmacii

18 decembrie 2014, 10:12

Cunoscutul preparat contra răcelii „Theraflu” urmează să fie retras de pe piața farmaceutică. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a dispus retragerea lui după ce a primit o solicitare în acest sens din partea Companiei „Novartis Consumer Health SA”. Aceasta a ajuns la concluzia că în pliculețe se găsește o cantitate mai mică de substanțe active decât este indicat pe ambalaj.

Compania producătoare a cerut să se retragă praful de răceală „Theraflu Cold & Extra” cu seria de fabricaţie F1855 după ce au fost înaintate mai multe reclamaţii din partea consumatorilor cu privire la faptul că indicațiile de pe ambalaj nu corespund cu conținutul medicamentului. Membrii comisiei de examinare au declarat că acest medicament nu prezintă risc pentru sănătate, însă are o eficienţa redusă.

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a dispus verificarea tuturor tipurilor de „Theraflu” înregistrate în Nomenclatorul de stat al medicamentelor şi transferarea produselor fabricate de „Novartis Consumer Health SA” în lista preparatelor care urmează a fi verificate serie cu serie. Până acum produsele companiei erau incluse în lista medicamentelor pentru care se aplică controlul selectiv.

Reprezentanţa companiei farmaceutice „Novartis” din Republica Moldova urmează să întreprindă toate măsurile privind retragerea medicamentului „Theraflu Cold & Extra” cu seria de fabricaţie F1855 – returnarea lui producătorului sau transmiterea spre nimicire, așa cum prevăd actele normative.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Praful de răceală THERAFLU urmează a fi retras din farmacii Reviewed by on . Cunoscutul preparat contra răcelii „Theraflu” urmează să fie retras de pe piața farmaceutică. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a dispus Cunoscutul preparat contra răcelii „Theraflu” urmează să fie retras de pe piața farmaceutică. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) a dispus Rating: 0
scroll to top