26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Notarii publici, executorii judecătoreşti și avocaţii nu mai au reduceri de 50%
Notarii publici, executorii judecătoreşti și avocaţii nu mai au reduceri de 50%

Notarii publici, executorii judecătoreşti și avocaţii nu mai au reduceri de 50%

S-a făcut echitate la achitarea poliței medicale

29 decembrie 2015, 18:44

Notarii publici, executorii judecătoreşti şi avocaţii nu vor mai achita polița medicală cu reducere de 50 % după cum au avut șansa să o facă în acest an. Asta pentru că în ultima ședință plenară a legislativului din acest an au fost făcute, pe ultima sută de metri, modificări la legea fondurilor de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) pentru anul 2015, act normativ valabil și pentru anul viitor, începând cu 1 ianuarie 2016, până la adoptarea noii legi pentru anul 2016.

Așa dar, la propunerea deputatului Petru Știrbate, modificarea va stabili un tratament echitabil al notarilor publici, executorilor judecătorești și avocaților la achitarea polițelor de asigurare medicală în sumă fixă, corespunzător nivelului de venit obținut comparativ cu alte categorii de persoane autoangajate.

Potrivit deputatului Știrbate, la modificarea legii fondurilor pentru anul 2015, în sensul aplicării reducerii de 50% la achitarea poliței medicale pentru notari, avocați și executorii judecătorii, „a fost strecurată o eroare, mai degrabă tehnică”. Și deputatul Oleg Reidman a susținut că „notarii, avocații și executorii judecătorești nu pot fi trecuți în categoria celor neangajați, din moment ce aceștia au licență de activitate”.

În opinia mai multor deputați ai comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, care sunt și co-autori ai modificării legislative, menținerea reducerii de 50% pentru notarii publici, avocați și executori judecătorești „ar putea fi calificată mai degrabă ca o abordare inechitabilă din punct de vedere al veniturilor în raport cu alte categorii care nu sunt angajate, fără un venit stabil”.

Propunerea legislativă de excludere a reducerii de 50% la achitarea primei de asigurare medicală a fost aprobată cu o majoritate de voturi.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Notarii publici, executorii judecătoreşti și avocaţii nu mai au reduceri de 50% Reviewed by on . Notarii publici, executorii judecătoreşti şi avocaţii nu vor mai achita polița medicală cu reducere de 50 % după cum au avut șansa să o facă în acest an. Asta p Notarii publici, executorii judecătoreşti şi avocaţii nu vor mai achita polița medicală cu reducere de 50 % după cum au avut șansa să o facă în acest an. Asta p Rating: 0
scroll to top