17 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Eveniment pentru părinți de fete » Primul Workshop la MedNews – un mare succes pentru părinții de fete. Urmează și altele!
Primul Workshop la MedNews – un mare succes pentru părinții de fete. Urmează și altele!

Primul Workshop la MedNews – un mare succes pentru părinții de fete. Urmează și altele!

9 iulie 2015, 12:25

Primul workshop dedicat părinților de fete s-a bucurat de mare succes. Părinții au cerut organizarea unui ciclu de evenimente care să abordeze subiectele referitoare la prima experiență sexuală a copiilor. „Obiectivul de a crea o platformă unică care să faciliteze comunicarea părinților cu medicul ginecolog și psiholog pentru a avea o viziune complexă și o atitudine proactivă în acest subiect delicat, ne-a reușit”, a declarat Lilia Onea, inițiatoarea evenimentului.

Seminarul cu titlul Eveniment pentru părinți de fete a adunat, marți, 8 iulie 2015, douăzeci de mame și tați. Acesta a fost organizat în premieră de către Agenția de presă MedNews la solicitarea cititorilor săi. Astfel, expertele agenției de presă, medicul ginecolog, Diana Valuță și psihologul, Irina Novac au fost cele care au oferit informațiile și consultațiile profesioniste solicitate.

Medicul ginecolog, Diana Văluță, le-a povestit mamelor cum trebuie să-și pregătească fetele pentru primul ciclu menstrual și pentru primul act sexual, care sunt cele mai mari riscuri legate de acestea și când organismul adolescentei este pregătit pentru schimbare.

„Mi-am împărtășit emoțiile și cunoștințele, atitudinea mea ca medic și părinte față de primul act sexual al fetelor. Le-am spus părinților că tot ce este natural nu trebuie ascuns, dar trebuie comunicat pe măsură ce informația poate fi absorbită de copil sau adolescent, fără exces. Tendința părinților care cunosc multă informație, uneori distorsionează calitatea ei. În consecință, îi oferim mai mult decât el poate percepe. Iată de ce este important să-i dăm informații dozat, din cea mai fragedă copilărie, cu accentele emoționale corecte”, a menționat Diana Văluță.

„Scopul meu a fost să vin mai aproape de părinte și să provoc această discuție într-un anturaj confortabil. Actul sexual este experiența care lansează copilul în viața de adult, și părinții doresc ca această tranziție să aibă loc în maximă siguranță. Cred că am reușit formarea atitudinii proactive a părinților față de subiect, pentru că asta a fost esențial să obțin la seminar”, a menționat psihologul, Irina Novac.

Deși planificat pentru două ore, seminarul a durat cu o oră mai mult. Părinții au găsit o platformă confortabilă în care să-și  expună temerile, prejudecățile, așteptările. În echipă cu experții Agenției de presă MedNews, ei au căutat și găsit răspuns și soluții la frământările personale.  Workshop-ul a furnizat accentele corecte în mesajele pe care trebuie să le pună în comunicarea cu copiii.

„Am perceput atâtea lucruri noi și interesante, încât trebuie să le aranjez ca să-mi reformulez atitudinea față de primul act sexual al fetiței mele. Am o fetiță de 13 ani și ceea ce am înțeles azi cred că îmi va foarte util în formarea relațiilor mele cu fiica”, a spus Adriana.

„Am învățat lucruri utile care îmi vor fi de folos. Copiii mei sunt încă mici, dar am hotărât să mă informez corect de pe acum, pentru a fi pregătită cu răspunsuri atunci, când va veni momentul. Nu vreau să fac parte din cohorta părinților inhibați în acest subiect”, ne-a spus Victoria.

„Mi-a plăcut foarte mult cum a fost expusă informația. A fost discret, sincer și frumos”, a menționat Stela.

Ca seminarul să reverbereze în deciziile cu care s-au înarmat părinții, ei au primit câte un cadou din partea sponsorilor DoppelHerz și Genferon. Iar cele mai norocoase trei mămici au câștigat premii speciale la tombolă.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Primul Workshop la MedNews – un mare succes pentru părinții de fete. Urmează și altele! Reviewed by on . Primul workshop dedicat părinților de fete s-a bucurat de mare succes. Părinții au cerut organizarea unui ciclu de evenimente care să abordeze subiectele referi Primul workshop dedicat părinților de fete s-a bucurat de mare succes. Părinții au cerut organizarea unui ciclu de evenimente care să abordeze subiectele referi Rating: 0
scroll to top