28 iunie 2015

Acasă » Știri » Workshopuri pentru studenții de la medicină
Workshopuri pentru studenții de la medicină

Workshopuri pentru studenții de la medicină

15 mai 2014, 15:43

Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) întrunește astăzi studenții de la medicină din Moldova și de peste hotarele țării pentru diverse workshopuri, transmite MedNews. Evenimentul se desfățoară în cadrul Congresului Internațional al Studenților și Tinerilor Medici- MedEspera.

Primul workshop a avut ca tematică, suportul în cazul anaphylaxiei, starea când pacientul prezintă reacții adverse. Responsabilă de acest exercițiu a fost Svetlana Plămădeală, coordonator programe anestezie și terapie intensivă.

Iurie, Elena, Ala și Doina au reușit să-i salveze viața lui ”James”. Conform scenariului, acesta este un pacient în vârstă de 21 de ani, care în timpul unui picnic alături de prietenii săi a fost înțepat de o viespe. Pacientul ”James” s-a dovedit a fi alergic la înțepătură și  a fost dus de urgență la spital.

Etapele parcurse de studenți au fost: evaluarea pacientului, vizualizarea monitorului parametrilor vitali, interpretarea datelor monitoringului, colectarea anamnesticului, administrarea de epinefrină, constatarea stării de hipoxemie și menajarea acesteia prin administrare de oxygen, reevaluarea pacientului după administrarea de droguri și intervențiilor terapeutice, și nu în ultimul rând, comunicarea cu aparținătorii, plus menajarea pacientului.

Coordonatorului simulării, Svetlana Plămădeală, spune că studenții au omis o parte din etapele esențiale în cazul anaphylaxiei, dar că totuși s-au isprăvit. Astfel, James, simulatorul de fidelitate înaltă a fost salvat, iar acum este în stare stabilă.

Potrivit MedNews, în incinta CUSIM se mai desfășoară  workshopuri în suporturi vitale pediatrice, simulare de laparoscopie, conferințe și traininguri pentru înbunătățirea răspunsului la urgențe medicale reale.

 Pentru Mednews: Djulieta Ardovan

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Workshopuri pentru studenții de la medicină Reviewed by on . Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) întrunește astăzi studenții de la medicină din Moldova și de peste hotarele țării pentru diverse Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) întrunește astăzi studenții de la medicină din Moldova și de peste hotarele țării pentru diverse Rating: 0
scroll to top