11 iulie 2015

Acasă » Știri » DECIS! Medicii rezidenți vor fi angajați și vor primi salarii
DECIS! Medicii rezidenți vor fi angajați și vor primi salarii

DECIS! Medicii rezidenți vor fi angajați și vor primi salarii

9 iulie 2015, 13:27

Rezidenții din Republica Moldova se vor putea angaja în câmpul muncii și vor avea un adaos la bursă. În plus, ei vor purta responsabilitate, de rând cu medicul coordonator, de calitatea actului medical. Aceasta după ce proiectul de lege cu privire la exercitarea profesiunii de medic a fost votată de Parlament în lectură finală. Proiectul a fost votat de 70 de deputați.

Documentul are drept obiectiv definitivarea statutului juridic al medicului rezident. „Toate propunerile au fost incluse în sinteza amendamentelor, în anexa raportului și, practic, toate au fost acceptate. Astăzi, exercitarea profesiunii de medic rezident include activități de pregătire profesională teoretică și practică precum și acordarea asistenței medicale ghidate de către un coordonator al studiilor de rezidențiat”, a declarat în plenul Parlamentului președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti.

Potrivit unuia dintre autorii proiectului, Valentina Stratan, legea va stimula rezidenții să se angajeze legal, va susține material familie lor și va opri exodul de creiere din sistem.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
DECIS! Medicii rezidenți vor fi angajați și vor primi salarii Reviewed by on . Rezidenții din Republica Moldova se vor putea angaja în câmpul muncii și vor avea un adaos la bursă. În plus, ei vor purta responsabilitate, de rând cu medicul Rezidenții din Republica Moldova se vor putea angaja în câmpul muncii și vor avea un adaos la bursă. În plus, ei vor purta responsabilitate, de rând cu medicul Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top