18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Producătorul Nurofen, sancționat pentru înșelăciune
Producătorul Nurofen, sancționat pentru înșelăciune

Producătorul Nurofen, sancționat pentru înșelăciune

14 decembrie 2015, 13:06

Justiția australiană a ordonat luni cunoscutei companii britanice de medicamente Reckitt Benckiser să retragă de pe rafturi unele cutii ale popularului analgezic Nurofen, din cauza publicității mincinoase, relatează AFP.

Decizia survine în contextul în care, în luna martie, Comisia de Concurență și Consum a Australiei (ACCC) a sesizat justiția, denunțând faptul că Nurofen este vândut sub diferite ambalaje în funcție de tipul de probleme tratate, deși ingredientul activ rămâne mereu același.

Curtea Federală a hotărât că multinaționala cu sediul în Marea Britanie se face vinovată de înșelăciune, prezentând Nurofen în ambalaje diferite care conțin același ingredient, și anume 342 miligrame de lizinat de ibuprofen.

În acest context, instanța a decis retragerea în termen de trei luni a cutiilor de Nurofen vândute pentru tratarea durerilor de spate, migrenelor sau durerilor menstruale. Compania a negat ca a încercat în mod deliberat să inducă în eroare consumatorii, însă a adăugat că respectă decizia Curții Federale. O audiere ulterioară va stabili cuantumul amenzii aplicate grupului britanic.

În Republica Moldova, acest medicament este comercializat inclusiv și pentru copii, răceală și gripă, cu aromă de portocale, concentrat forte și express.

MedNews Sursa: Agerpres

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Producătorul Nurofen, sancționat pentru înșelăciune Reviewed by on . Justiția australiană a ordonat luni cunoscutei companii britanice de medicamente Reckitt Benckiser să retragă de pe rafturi unele cutii ale popularului analgezi Justiția australiană a ordonat luni cunoscutei companii britanice de medicamente Reckitt Benckiser să retragă de pe rafturi unele cutii ale popularului analgezi Rating: 0
scroll to top