26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Scarlatina pe urmele gripei. 50 de cazuri de la începutul anului. Nu există vaccin!
Scarlatina pe urmele gripei. 50 de cazuri de la începutul anului. Nu există vaccin!

Scarlatina pe urmele gripei. 50 de cazuri de la începutul anului. Nu există vaccin!

3 martie 2015, 11:45

Sfârșitul iernii a cauzat nu doar creșterea semnificativă a numărului de infecții respiratorii acute, a gripei și a pneumoniilor, dar și de scarlatină. Astfel, de la începutul anului au fost înregistrate aproape 50 de cazuri.

În timp ce numărul îmbolnăvirilor de gripă trece deja de 600 de cazuri, medicii spun că numărul de bolnavi de scarlatină în acest an este în limitele „normale”. „Momentan, situația nu este ieșită din comun. Perioada decembrie-martie este una în care se manifestă scarlatina. Anul trecut au fost înregistrate peste 400 de cazuri, iar în 2015 încă nu există motive de îngrijorare”, a comunicat pentru MedNews șefa Secției boli transmisibile de la Centrul Național de Sănătate Publică, Stela Gheorghiță.

Potrivit ei, scarlatina se transmite pe cale aeriană, de aceea este foarte important ca persoana bolnavă să fie izolată și să folosească batiste de unică folosință. „Această maladie atacă mai des copiii, poate să le provoace stări de greață, semne de intoxicații, erupții. Dacă este diagnosticată rapid, se tratează destul de ușor”, a spus Gheorghiță.

Momentan, contra scarlatinei nu există vaccin. Medicii avertizează părinții să se adreseze cu copiii la medic imediat, deoarece netratată boala poate deveni periculoasă.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Scarlatina pe urmele gripei. 50 de cazuri de la începutul anului. Nu există vaccin! Reviewed by on . Sfârșitul iernii a cauzat nu doar creșterea semnificativă a numărului de infecții respiratorii acute, a gripei și a pneumoniilor, dar și de scarlatină. Astfel, Sfârșitul iernii a cauzat nu doar creșterea semnificativă a numărului de infecții respiratorii acute, a gripei și a pneumoniilor, dar și de scarlatină. Astfel, Rating: 0
scroll to top