3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » STUDIU: Medicii nu trebuie să-și adauge pacienții în lista de prieteni pe Facebook
STUDIU: Medicii nu trebuie să-și adauge pacienții în lista de prieteni pe Facebook

STUDIU: Medicii nu trebuie să-și adauge pacienții în lista de prieteni pe Facebook

1 decembrie 2014, 13:27

Medicii nu sunt sinceri cu pacienții pe care îi plac. Este rezultatul unui studiu britanic conform căruia două treimi dintre medicii tineri tind să tăinuiască o diagnoză tristă de pacienții de care s-au atașat.

Cercetarea a fost efectuată asupra a 338 de medici oncologi cu vârsta sub 40 de ani, publicată în revista britanică The Lancet Oncology. Potrivit acesteia, 59% dintre medicii participanţi consideră dificilă comunicarea veştilor rele pacienţilor pe care îi plac. Totodată, 60% dintre subiecţii implicaţi în studiu au fost de părere că, dacă medicii se atașează de pacienţi, această relaţie îi poate împiedica să ia decizii obiective cu privire la îngrijirea pacientului respectiv.

Astfel, medicii ar trebui să evite tentația de a-și adăuga pacienţii ca prieteni pe Facebook, n-ar trebui să-i îmbrăţişeze şi nu trebuie să le permită să li se adreseze cu prenumele, au avertizat organizaţiile de reglementare în medicină din Marea Britanie.

Cercetătorii spun că medicii sunt afectați de era digitală astfel ștergând granița dintre viaţa profesională şi relaţia socială cu pacienţii. Pe de altă parte, pacienţii care au o relaţie apropiată cu medicii se pot simţi intimidaţi atunci când trebuie să se plângă de starea lor de sănătate.

Adaptare pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
STUDIU: Medicii nu trebuie să-și adauge pacienții în lista de prieteni pe Facebook Reviewed by on . Medicii nu sunt sinceri cu pacienții pe care îi plac. Este rezultatul unui studiu britanic conform căruia două treimi dintre medicii tineri tind să tăinuiască o Medicii nu sunt sinceri cu pacienții pe care îi plac. Este rezultatul unui studiu britanic conform căruia două treimi dintre medicii tineri tind să tăinuiască o Rating: 0
scroll to top