26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ziua antreprenoriatului în sănătate va fi organizată în Republica Moldova
Ziua antreprenoriatului în sănătate va fi organizată în Republica Moldova

Ziua antreprenoriatului în sănătate va fi organizată în Republica Moldova

14 noiembrie 2014, 14:38

În Republica Moldova va fi organizată în premieră Ziua Antreprenoriatului în Medicină. Evenimentul organizat de Centrul pentru Informare şi Comunicare în Sănătate şi Reţeaua Globală a Antreprenoriatului va avea loc pe 18 noiembrie şi se va încadra în acţiunile Săptămânii Globale a Antrerpenoriatului.

„Ne propunem să realizăm o sesiune consistentă pentru actualii şi viitorii antreprenori din sistem. De ziua antreprenoriatului în medicină  îi vom avea alături pe decidenţii din toate sferele de activitate ale medicinii autohtone, a celui de dirijare, de finanţare, de prestări servicii şi de generare resurse. Vor fi parte activă a evenimentului ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, viceministrul Sănătății Mihai Ciocanu, directorul general al CNAM, Mirgea Buga, directorul AMED, Alexandru Coman, directoarea CNAES, Maria Cumpănă, reprezentanţi ai CNSP, ŞMSP a USMF, dar şi ai Ministerului Economiei, Serviciului Fiscal de Stat”, susţine Lilia Onea, preşedintele Centrului pentru Informare şi Comunicare în Sănătate.

Activităţile din cadrul Zilei dedicate Antreprenoriatului în Medicină vor aborda următoarele tematici: cine poate lansa o afacere în sănătate; care sunt politicile din sistem pentru accederea în lumea antreprenorială din medicina autohtonă; barierele în calea profitului; rolul şi funcţiile instituţiilor de acreditare, evaluare şi control; sesiuni pentru schimb de experienţă şi networking.

Evenimentul se va desfăşura, începând cu ora 14.30, în sala 203, bloc F a ASEM.

Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (GEW) este organizată anual, deja şase ani la rând, în a treia săptămână a lui noiembrie 17 – 23 noiembrie în cele 153 de state membre ale Reţelei Globale a Antrerpenoriatului. În Republica Moldova, GEW are loc al doilea an şi este o reuniune inter-disciplinară a campionilor în startupuri, atreprenorilor, investitorilor, cercetătorilor, liderilor de opinie şi factorilor de decizie care lucrează împreună pentru promovarea ideilor şi construirea ecosistemelor antreprenoriale.

Tot în această perioadă, pe lângă activităţile la nivel local, sunt organziate şi evenimente internaţionale, la care vor fi prezenţi şi reprezentanţi din Republica Moldova. Printre acestea se numără finala concursului Cupa Businessului Creativ, care va avea loc între 17-19 noiembrie la Copenhaga. Republica Moldova  va fi reprezentată de campionii naţionali ai competiţiei compania „EduJoc”. Choo Choo Baby Carrier vor intra în etapa regională a Bătăliei Investiţiilor. Dacă vor reuşi să ajungă în finală, conaţionalii noştri vor câştiga un milion de Euro pentru ai investi în afaceri. La Cupa Agribusinessului Progresiv, din 14 – 16 noiembrie, va participa, din partea Republicii Moldova, compania „Pronat-Agro”, care deja au ajuns alături de cei 10 finalişti şi vor lupta pentru premiul mare.

Pentru MedNews: Marina Liţa

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ziua antreprenoriatului în sănătate va fi organizată în Republica Moldova Reviewed by on . În Republica Moldova va fi organizată în premieră Ziua Antreprenoriatului în Medicină. Evenimentul organizat de Centrul pentru Informare şi Comunicare în Sănăta În Republica Moldova va fi organizată în premieră Ziua Antreprenoriatului în Medicină. Evenimentul organizat de Centrul pentru Informare şi Comunicare în Sănăta Rating: 0
scroll to top