16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Adaosul comercial în farmacii la medicamentele compensate este plafonat
Adaosul comercial în farmacii la medicamentele compensate este plafonat

Adaosul comercial în farmacii la medicamentele compensate este plafonat

1 aprilie 2016, 12:13

Începând cu 1 aprilie 2016, adaosul comercial în farmacii la medicamentele compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală este plafonat la maximum 15%. Asta chiar dacă prevederile Legii privind activitatea farmaceutică privind adaosul regresiv la medicamente prevede cota maximă a adaosului de 25 la sută.

Conform mecanismului stabilit de Executiv pentru fixare a valorii adaosului comercial (HG nr. 1372 din 23.12.2005), medicamentele compensate cu preţul de până la 120 de lei, vor avea adaosul maxim comercial de 15%. În același timp, pentru medicamentele necompensate din cele trei categorii de prețuri: până la 30 lei, între 30,01 – 60 lei și 60,01 – 120 lei, farmaciștii au voie să aplice corespunzător 25%, 20% și 16 % adaos la prețul de producător.

În cazul categoriilor de preţ între 120,01 şi 240 de lei și al celui de peste 240 de lei, adaosul la medicamentele compensate și necompensate este același, până la 13% și respectiv până la  11%.

Farmaciile care au contracte cu CNAM pentru comercializarea medicamentelor compensate, lunar, își primesc banii după prezentarea facturilor. În acest an, CNAM nu a avut datorii către farmacii.

Reamintim, din 1 aprilie 2016, a intrat în vigoare prevederea Legii cu privire la activitatea farmaceutică, potrivit căreia, farmaciile aplică adaosul comercial regresiv la medicamente, în funcţie de preţul inclus în Catalogul naţional de preţuri de producător la medicamente.

MedNews Sursa: CNAM

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Adaosul comercial în farmacii la medicamentele compensate este plafonat Reviewed by on . Începând cu 1 aprilie 2016, adaosul comercial în farmacii la medicamentele compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală este plafonat Începând cu 1 aprilie 2016, adaosul comercial în farmacii la medicamentele compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală este plafonat Rating: 0
scroll to top