17 iunie 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » CAMPANIE! Cărți pentru copiii de la spitalul „Valentin Ignatenco”
CAMPANIE! Cărți pentru copiii de la spitalul „Valentin Ignatenco”

CAMPANIE! Cărți pentru copiii de la spitalul „Valentin Ignatenco”

24 decembrie 2014, 15:04

Copiii internați la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” au avut parte de o atmosferă de sărbătoare în ajun de Crăciun. Moș Crăciun, cu o desagă mare, a împărțit cărți pentru copii.

De data aceasta „Moș Crăciun” a fost Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care a organizat o campanie de binefacere „Împarte o carte – Împarte sănătate!”, desfășurată în perioada 2 – 23 decembrie. În cadrul campaniei au fost adunate aproximativ 400 de cărți de povești și poezii, cărți de colorat, reviste, romane potrivite pentru copii de vârste cuprinse între 3 și 16 ani. Scopul acțiunii a fost de a-i susține și a-i încuraja pe copii să se facă bine cât mai repede.

Una dintre mămici ne-a spus că „este o acțiune binevenită pentru micuții care sunt bolnavi și sunt mereu triști. Aceste cărți îi mai înveselesc. Mai lecturează o poezie și se simt mai bine”.

„Îmi place foarte mult să citesc. Orice carte este o bucurie. Acum am primit o carte cu povești, așa că o să am ocupație în zilele următoare”, ne-a spus Nichita.

Campania ”Împarte o carte – Împarte sănătate!”, organizată prima dată de USMF „Nicolae Testemițanu”, are ca scop promovarea lecturii în rândul copiilor care petrec perioade îndelungate în spital. Reprezentanții USMF consideră că poveștile, poeziile și povestirile sunt cele care pot aduce culoare în viața celor mici, și-i pot ajuta să se însănătoșească mai repede.

Anastasia Rusu, MedNews

Foto: Elena Covalenco

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
CAMPANIE! Cărți pentru copiii de la spitalul „Valentin Ignatenco” Reviewed by on . Copiii internați la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” au avut parte de o atmosferă de sărbătoare în ajun de Crăciun. Moș Crăciun, cu o des Copiii internați la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” au avut parte de o atmosferă de sărbătoare în ajun de Crăciun. Moș Crăciun, cu o des Rating: 0
scroll to top