2 iulie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Cazurile de îmbolnăviri cu gripă și răceală au coborât sub pragul epidemic
Cazurile de îmbolnăviri cu gripă și răceală au coborât sub pragul epidemic

Cazurile de îmbolnăviri cu gripă și răceală au coborât sub pragul epidemic

1 aprilie 2015, 12:29

Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute și de îmbolnăvire cu gripă s-a diminuat esențial. Conform datelor furnizate de Centrul Național de Sănătate Publică, morbiditatea prin gripă și răceală s-a diminuat cu câte 25% la sută.

În ultima săptămână a lunii martie au fost înregistrate 282 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii la 100.000 de locuitori, pragul epidemic fiind de 309 cazuri la 100.000 de oameni.

Tot mai puține raioane sunt afectate de virusul gripal și răceală, iar îmbolnăvirea prin gripă, infecții acute ale căilor respiratorii (IACRS) şi bronșite sau pneumonii (SARI) s-a redus cu 25,6%, 25% şi, respectiv, 18%.

În sezonul epidemic 2014-2015 numărul cazurilor cumulative de gripă au constituit1868, IACRS – 202 602 şi SARI – 48 762. Din numărul total de cazuri de gripă, cele mai multe au fost de tipul A(H1N1).

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cazurile de îmbolnăviri cu gripă și răceală au coborât sub pragul epidemic Reviewed by on . Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute și de îmbolnăvire cu gripă s-a diminuat esențial. Conform datelor furnizate de Centrul Național de Sănătate Pub Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute și de îmbolnăvire cu gripă s-a diminuat esențial. Conform datelor furnizate de Centrul Național de Sănătate Pub Rating: 0
scroll to top