18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Condiții mai bune pentru studenții de la USMF
Condiții mai bune pentru studenții de la USMF

Condiții mai bune pentru studenții de la USMF

3 septembrie 2014, 16:24

Blocul numărul doi al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” are o nouă față. Edificiul Facultății de Farmacie a fost inaugurat astăzi după renovare, anunță MedNews.

Rectorul Universității „Nicolae Testemițeanu”, Ion Ababii, a menționat că Facultatea de Farmacie, în comun cu alte structuri ale Universității de Medicină, formează o platformă armonioasă în formarea specialiștilor. „Sunt absolut convins că în condițiile actuale, activitatea Facultății de Farmacie va fi încă mai productivă”, a adăugat Ion Ababii.

Prezent la eveniment, ministrul sănătății, Andrei Usatâi, a remarcat: „Acest bloc didactic ocupă un loc important în crearea unui lanț integru de servicii medicale. Este vorba de asigurarea cu medicamente calitative și accesibile pentru toată populația. Voi sunteți acei care veți însuși, veți obține profesia și veți implementa în practică aceste deziderate”.

Nicolae Ciobanu, decanul Facultății de Farmacie, a menționat în cadrul ceremoniei de inaugurare: „Actuala generație de studenți învață după un plan nou de studii care a fost racordat la cerințele directivelor europene, iar diplomele absolvenților pot fi ușor echivalate în spațiul european”, a adăugat decanul.

Eugen Diug, doctor habilitat în farmacie, șeful Catedrei Tehnologia Medicamentelor, a declarat pentru MedNews că reparația era necesară dat fiind faptul că a fost dat în exploatare pentru prima dată încă atunci când el era student, în anul 1969.

Renovarea blocului farmaceutic a inclus schimbarea rețelelor de termoficare, de apeduct, canalizare și a celor electrice. De asemenea au fost înlocuite geamurile, ușile și pardoselile, a fost consolidată scara de rezervă și a fost înnoită fațada. Toate încăperile blocului de studii au fost modernizate și dotate cu mobilier și utilaj nou, iar în fața blocului a fost instalat un havuz.

În cei 50 de ani de activitate ai facultății, au fost instruți peste patru mii de specialiști. La ora actuală, în blocul doi își fac studiile circa 500 de studenți.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Condiții mai bune pentru studenții de la USMF Reviewed by on . Blocul numărul doi al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” are o nouă față. Edificiul Facultății de Farmacie a fost inaugurat as Blocul numărul doi al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” are o nouă față. Edificiul Facultății de Farmacie a fost inaugurat as Rating: 0
scroll to top