11 iulie 2015

Acasă » Digest » Top 11 țări în care nu te temi să te îmbolnăvești
Top 11 țări în care nu te temi să te îmbolnăvești

Top 11 țări în care nu te temi să te îmbolnăvești

7 iulie 2015, 11:17

Calitatea serviciilor medicale prestate în diferite țări ale lumii diferă foarte mult. În unele state sistemul medical este dezvoltat și, datorită acestui fapt, oamenii pot fi siguri că sănătatea lor este pe mâini bune. În alte țări, oamenii suferă mai mult din cauza faptului că nu pot beneficia de ajutorul medicilor calificați.

Presa internațională a făcut un top al celor mai bune sisteme medicale din lume. La realizarea ratingului s-a ținut cont de mai mulți factori: speranța de viață, combinarea serviciilor medicale private și de stat, costul tratamentului.

Pe locul 11 este Suedia. În această țară europeană 97% din toate cheltuielile medicale și le asumă statul, iar cetățenii plătesc doar diferența de 3 la sută. Guvernul nu finanțează tratarea dinților, totuși, prestează servicii stomatologice gratuite copiilor de până la 19 ani.

Cu o poziție mai sus s-a clasat Elveția, unde speranța de viață în anul 2012 a fost de aproximativ 83 de ani. Majoritatea serviciilor medicale sunt acoperite de către stat și doar o parte de către cetățeni. În schimb, fiecare persoană trebuie să dețină poliță medicală.

În Coreea de Sud există un sistem unic de sănătate, care le prestează servicii medicale corecte și egale tuturor locuitorilor țării, fără excepții. În plus, statul alocă regulat mijloace pentru lupta împotriva poluării mediului. În Coreea de Sud oamenii consideră că problemele legate de ecologie sunt principala cauză a apariției bolilor în rândul populației.

Pe locul opt s-a clasat Australia. Circa 75% din costurile medicale sunt compensate de către guvern. Restul, un sfert, este acoperit de polița medicală. În țară se colectează separat bani pentru serviciile medicinii de urgență. Stomatologia și optometria, la fel, rămân pe umerii cetățenilor, dar familiile vulnerabile pot beneficia de subvenții din partea statului.

Sistemul de sănătate din Italia este organizat la nivel înalt. Acesta este un sistem mixt, public-privat. Speranța de viață a italienilor este de 82 de ani. Toate operațiile pentru cetățenii italieni, indiferent de clinică, sunt efectuate gratuit. În plus, pentru serviciile de urgență nu se cer bani nici de la persoanele aflate ilegal în țară.

Spania este următoarea în top. Lucrătorii medicali din aceasta țară se deosebesc printr-un intelect deosebit. Dacă medicamentul a fost prescris într-o rețetă de la clinică, atunci cea mai mare parte din cost o achită statul.

Pe poziția a cincea s-a clasat Germania. Spitalele germane încheie contracte cu companiile de asigurări, în plus, ele primesc bani și din partea statului.

Serviciul medical este un drept fundamental al locuitorilor din Israel. Sistemul de sănătate este gestionat de către stat. Echipamentele medicale sunt dintre cele mai bune din lume, iar competența medicilor și asistentelor medicale nu trezește îndoieli. Turiștii medicali vin tot mai des anume în această țară.

Ca și majoritatea sistemelor eficiente de sănătate, cel din Japonia se bazează pe polița medicală universală. În plus, japonezii primesc asigurare medicală suplimentară atunci când se angajează în câmpul muncii. Boschetarii și oamenii cu venituri mici nu plătesc taxe medicale. Ei se tratează din contul subvențiilor guvernamentale.

Unul din cele mai bune sisteme medicale este în Singapore, care s-a clasat pe locul doi la acest capitol. În această țară sunt la fel de eficiente atât clinicile de stat, cât și cele private. În ceea ce privește îngrijirea medicală, locuitorii acestei țări asiatice pot fi doar invidiați.

Țara cu cel mai bun sistem medical este Hong Kong. Ca și în Singapore, în Hong Kong serviciile medicale sunt la fel de eficiente atât în domeniul public, cât și în cel privat. În plus, în această țară se înregistrează unul din cei mai mici indicatori ai mortalității infantile din lume, iar speranța de viață a cetățenilor este foarte înaltă. Toate acestea adunate împreună fac medicina din Hong Kong cea mai bună din lume.

Traducere și adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Top 11 țări în care nu te temi să te îmbolnăvești Reviewed by on . Calitatea serviciilor medicale prestate în diferite țări ale lumii diferă foarte mult. În unele state sistemul medical este dezvoltat și, datorită acestui fapt, Calitatea serviciilor medicale prestate în diferite țări ale lumii diferă foarte mult. În unele state sistemul medical este dezvoltat și, datorită acestui fapt, Rating: 0
scroll to top