16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Moldovenii nu sunt iubitori de dulciuri. Mănâncă tort o dată în lună
Moldovenii nu sunt iubitori de dulciuri. Mănâncă tort o dată în lună

Moldovenii nu sunt iubitori de dulciuri. Mănâncă tort o dată în lună

17 februarie 2015, 16:14

Un sfert dintre moldoveni mănâncă tarte o dată în lună, 18% – o dată în 2-3 luni. Așa arată datele unui sondaj efectuat de compania „Magenta Consulting”. Doar 1% dintre participanții la studiu au spus că se alimentează zilnic cu tarte.

Același studiu relevă că 16% dintre respondenți mămâncă tort de 2-3 ori pe lună, 10% – o dată pe săptămână, iar 5 la sută nu consumă tort în general.

Cel mai des moldovenii cumpără torturi pentru ocazii speciale (nunți, zile de naștere), pentru a servi oaspeții care vin în vizită. 37% dintre respondenți au spus că preferă să cumpere tort pentru a servi cu ceai. De cele mai multe ori, moldovenii cumpără torturi produse în spațiul CSI de la supermarketuri sau din magazinele specializate. Rata celor care cumpără dulciuri de la piață este de 4%.

Moldovenii nu pot fi considerați dependenți de dulciuri, spre deosebire de americani, de exemplu. În SUA, unde statisticile indică un consum zilnic de 22 de doze de zahăr, ceea ce de 4 ori excedă nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, mai ales prin ingerarea de băuturi carbogazoase, și-a asigurat deja renumele de „populație dependentă”.

Zahărul este asociat cu starea de bine, creată prin eliberarea dopaminei și stimularea centrului plăcerii în creier. Torturile includ toate componentele – zahăr, grăsimi și fibre – pentru a ne face să ne simțim bine.

Consumul de dulciuri, datorită prezenței excesive a zahărului în produsele pe care le consumăm, este tot mai mult legat de dependență, fiind comparat cu alcoolismul sau consumul de droguri.

Sondajul despre consumul de torturi a fost realizat pe un eșantion stratificat de 1104 respondenți. Cercetarea este reprezentativă la nivel național cu o marja de o eroare de 2,9% la un interval de încredere de 95%. Datele au fost colectate în perioada 20-29 ianuarie 2015.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Moldovenii nu sunt iubitori de dulciuri. Mănâncă tort o dată în lună Reviewed by on . Un sfert dintre moldoveni mănâncă tarte o dată în lună, 18% - o dată în 2-3 luni. Așa arată datele unui sondaj efectuat de compania „Magenta Consulting”. Doar 1 Un sfert dintre moldoveni mănâncă tarte o dată în lună, 18% - o dată în 2-3 luni. Așa arată datele unui sondaj efectuat de compania „Magenta Consulting”. Doar 1 Rating: 0
scroll to top