2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » 70 la sută din populație este nemulțumită de prestanța sistemului medical
70 la sută din populație este nemulțumită de prestanța sistemului medical

70 la sută din populație este nemulțumită de prestanța sistemului medical

16 aprilie 2015, 17:03

Peste 70% din cetățenii Republicii Moldova sunt nemulțumiți de asistența medicală prestată. Numărul celor care sunt satisfăcuți este de numai 27 la sută. Datele au fost prezentate de Institutul de Politici Publice în studiul „Barometrul opiniei publice”.

Astfel, doar 1,8 la sută dintre respondenți au răspuns că sunt foarte mulțumiți de asistența medicală de care au beneficiat în timp ce 40% nu sunt deloc mulțumiți de sistemul de sănătate. Cei mai mulți nemulțumiți de sistem sunt de origine ucraineană și sunt concentrați în mediul urban. Studiul a relevat că asistența medicală nemulțumește cel mai mult persoanele cu nivel socio-economic înalt și cu educație bună.

La întrebarea „care sunt lucrurile care vă îngrijorează cel mai mult în prezent”, aproape 12% dintre respondenți au răspuns că îi preocupă bolile. Preocupați de starea de sănătate sunt mai mult oamenii din mediul rural și cu vârsta mai mare de 60 de ani.

Barometrul Opiniei Publice a fost efectuat cu sprijinul financiar al Fundației Soros. Studiul a fost realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA. Sondajul a fost efectuat în perioada 28 martie – 7 aprilie, pe un eșantion de 1104 de persoane din 85 de localități. Marja de eroare a sondajului este de ± 2,8%.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
70 la sută din populație este nemulțumită de prestanța sistemului medical Reviewed by on . Peste 70% din cetățenii Republicii Moldova sunt nemulțumiți de asistența medicală prestată. Numărul celor care sunt satisfăcuți este de numai 27 la sută. Datele Peste 70% din cetățenii Republicii Moldova sunt nemulțumiți de asistența medicală prestată. Numărul celor care sunt satisfăcuți este de numai 27 la sută. Datele Rating: 0
scroll to top