24 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Pirkka Tapiola – săgeți, laude și imbolduri pentru sistemul de Sănătate
Pirkka Tapiola – săgeți, laude și imbolduri pentru sistemul de Sănătate

Pirkka Tapiola – săgeți, laude și imbolduri pentru sistemul de Sănătate

26 noiembrie 2015, 14:28

Șeful Delegației Comisiei Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola a participat la deschiderea Forumului Național pentru Sănătate, ediția a IV-a,  desfășurat sub genericul „Dezvoltarea durabilă pentru îmbunătățirea sănătății publice”. Invitat să susțină un discurs la inaugurarea evenimentului, acesta a lăsat să se înțeleagă că este la curent cu nemulțumirile reprezentanților sistemului privat de sănătate.

„Sistemul de sănătate din Republica Moldova se bazează  pe sectorul de stat public. Desigur, există și sectorul privat, iar preocuparea ca acestea două să fie complementare, pentru a oferi servicii medicale mai bune cetățenilor, trebuie să fie o prioritate”, a declarat ambasadorul Uniunii Europeane la Chișinău. Această afirmație vine în contextul în care Ministerul Sănătății  a inițiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care accesul la finanțări din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală este, în premieră restricționat instituțiilor private.

Diplomatul european a avut și laude la adresa oficialilor moldoveni, însă. „Trăgând linie după activitatea din acest an, trebuie să felicit Parlamentul Republicii Moldova pentru adoptarea Legii Antitutun. Acesta a fost cu adevărat un moment important și una dintre solicitările noastre, a partenerilor europeni”, a declarat Tapiola.

În calitatea sa de reprezentant al Uniune Europene, care finanțează și contribuie la proiectele care țintesc apropierea Republicii Moldova de standardele lumii democrate, Șeful Delegației Comisiei Europene la Chișinău a punctat și așteptările pe care Uniunea Europeană le are de la diriguitorii sistemului de Sănătate. „Ca parteneri, vă pot spune că noi vrem mai multe fapte, mai multă muncă, mai multe realizări, pentru ca Uniunea Europeană să susțină eforturile, fie că vorbim despre acordarea cadrului legislativ local cu cel european, fie despre controlul bolilor sau calitatea și siguranța vieții moldovenilor”.

Odată punctate aceste idei, oficialul european a salutat participanții la lucrări: „Sper ca Forumul de astăzi să fie o ocazie în plus pentru dezbaterile despre modul în care poate fi dezvoltat sistemul de sănătate, în beneficiul populației, contribuind astfel la dezvoltarea socială și economică a țării. Vă urez să aveți două zile productive de discuții!”.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Pirkka Tapiola – săgeți, laude și imbolduri pentru sistemul de Sănătate Reviewed by on . Șeful Delegației Comisiei Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola a participat la deschiderea Forumului Național pentru Sănătate, ediția a IV-a,  desfășur Șeful Delegației Comisiei Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola a participat la deschiderea Forumului Național pentru Sănătate, ediția a IV-a,  desfășur Rating: 0
scroll to top