3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Provocările sistemului se Sănătate cad pe umerii Guvernului
Provocările sistemului se Sănătate cad pe umerii Guvernului

Provocările sistemului se Sănătate cad pe umerii Guvernului

26 noiembrie 2015, 14:41

Sănătatea populației este una dintre condițiile de bază pentru a asigura dezvoltarea economică și durabilă a oricărei țări, consideră prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega. Declarația sa a fost făcută în deschiderea ediției a IV-a a Forumului Național pentru Sănătate care a început, joi, 26 noiembrie la Chișinău.

Brega spune că misiunea Guvernului este „de a depune toate eforturile” ca sistemul de sănătate să funcționeze eficient și să asigure accesul întregii populații la servicii de sănătate, de calitate și condiții adecvate pentru toate categoriile de lucrători medicali: „În acest context Forumul Național pentru Sănătate este acea platformă de discuții la care participă direct reprezentanți sistemului de sănătate și ai altor sectoare, mediul academic, societatea civilă, partenerii de dezvoltare și în cadrul căruia sunt discutate probleme acute din sistemul de sănătate, necesitățile populației și identificarea soluțiilor”.

Potrivit prim-ministrului interimar, evenimentul are o semnificație aparte pentru Guvernul țării, care este „responsabil de sistemul de sănătate”. Șeful Cabinetului consideră că medicina autohtonă trebuie să răspundă la un șir de provocări – cum ar fi asigurarea accesului populației  la servicii medicale de calitate în condiții de criză economică.

În acest context, Brega a menționat că se depun eforturi pentru reorganizarea întregului sistem ca acesta să fie funcțional și eficient: „Au fost întreprinse un șir de acțiuni concrete ca sistemul de supraveghere a sănătății publice să fie fortificat, în special prin crearea condițiilor pentru ca moldovenii să adopte un mod sănătos de viață, iar impactul factorilor de risc – consumul de alcool, fumatul, alimentația nesănătoasă , viața sedentară – să fie diminuați”.

La finalul discursului său, premierul Brega a mulțumit partenerilor de dezvoltare – OMS, Uniunea Europeană, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare  – pentru contribuția acestora la organizarea Forumului pe care și-l dorește unul transparent: „Îmi doresc ca, în acest cadru, problemele cu care se confruntă sistemul medical să fie discutate intens și să fie propuse soluții viabile. Astfel, în urma dezbaterilor, vor avea de câștigat oamenii acestei țării, a căror sănătate să fie asigurată”.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Provocările sistemului se Sănătate cad pe umerii Guvernului Reviewed by on . Sănătatea populației este una dintre condițiile de bază pentru a asigura dezvoltarea economică și durabilă a oricărei țări, consideră prim-ministrul interimar, Sănătatea populației este una dintre condițiile de bază pentru a asigura dezvoltarea economică și durabilă a oricărei țări, consideră prim-ministrul interimar, Rating: 0
scroll to top