2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Reacție incredibilă a șefei spitalului „ocupat” de șobolani: Inițial răutăcioasă, apoi excesiv de cooperantă – ea a întrebat reporterul MedNews ce infecție transmit rozătoarele?
Reacție incredibilă a șefei spitalului „ocupat” de șobolani: Inițial răutăcioasă, apoi excesiv de cooperantă – ea a întrebat reporterul MedNews ce infecție transmit rozătoarele?

Reacție incredibilă a șefei spitalului „ocupat” de șobolani: Inițial răutăcioasă, apoi excesiv de cooperantă – ea a întrebat reporterul MedNews ce infecție transmit rozătoarele?

14 aprilie 2015, 12:09

După ce în presă au apărut imagini cu șobolani care mănâncă din farfuriile pacienților internați cu tuberculoză la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, Secția pentru maturi cu TBC multidrogrezistentă va fi închisă temporar. Decizia a fost luată de șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu.

Incidentul nu a avut loc la Institutul de Ftiziopneumologie, așa cum au relatat unele medii de informare, ci la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie. Mihai Moldovanu susține că banii alocați pentru instituția medico-sanitară au fost cheltuiți ineficient. „Anul trecut, spitalul a primit 1 milion 600 de mii de lei, iar anul acesta cu 200.000 de lei mai mult. Este vina administrației de situația creată, inclusiv în ceea ce privește gestionarea proastă a mijloacelor financiare. Pentru aceasta, administrația spitalului va fi sancționată. Până joi-vineri vom lua o decizie în acest sens”, a declarat pentru MedNews Mihai Moldovanu.

Până când Direcția Sănătate va lua o decizie, secția cu 40 de paturi va rămâne închisă, iar pacienții au fost transferați în instituțiile republicane. „Acești oameni nici nu trebuiau să se trateze la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, ci la Spitalul de Tuberculoză din Vorniceni, însă din lipsă de paturi ei au fost aduși aici. Condițiile sunt într-adevăr foarte proaste”, a conchis Moldovanu.

Directoarea instituției vizate, Maria Cetulean, s-a arătat iritată de întrebările reporterului MedNews: „Dați-mi pace! Nu mă deranjați! Trebuie să trimit toate actele imediat la Direcția Sănătate. Nu vă pot spune nimic mai mult decât a fost difuzat”, s-a revoltat Cetulean. La scurt timp, ea a explicat situația creată: „N-am mai avut așa ceva. S-a încălzit afară și au venit că-s flămânzi (n.r. – șobolanii). De ce să sufere pacienții? Nu-s hrăniți oare, n-au pat, n-au lenjerie? Cum pot oamenii să sufere de la șobolani, dacă ei au venit recent? Ce infecție transmit ei?”, a întrebat retoric Maria Cetulean.

Peste alte câteva minute, directoarea instituției a sunat la MedNews pentru a explica încă o dată incidentul. Potrivit Mariei Cetulean, șobolanii au venit prin țevi în timpul reparației capitale care are loc în instituție.

Felicia Nedzelschi, Marina Lița, MedNews

sursa foto: captură video ProTV

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Reacție incredibilă a șefei spitalului „ocupat” de șobolani: Inițial răutăcioasă, apoi excesiv de cooperantă – ea a întrebat reporterul MedNews ce infecție transmit rozătoarele? Reviewed by on . După ce în presă au apărut imagini cu șobolani care mănâncă din farfuriile pacienților internați cu tuberculoză la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, Secț După ce în presă au apărut imagini cu șobolani care mănâncă din farfuriile pacienților internați cu tuberculoză la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, Secț Rating: 0
scroll to top