18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Glucometre gratuite pentru spitalele din țară
Glucometre gratuite pentru spitalele din țară

Glucometre gratuite pentru spitalele din țară

16 februarie 2015, 12:38

Instituțiile medicale din țară vor primi glucometre gratuite din partea unei companii private. Este vorba de 8.000 de glucometre care vor fi distribuite la 37 de instituții medicale din țară. Potrivit unei Dispoziții a Ministrului Sănătății, acțiunea se înscrie în realizarea Programului național de profilaxie și combatere a diabetului zaharat.

Stocul va fi transmis la Centrele medicilor de familie, Centrele de Sănătate, Spitalele raionale din țară, Spitalul Clinic Republican (SCR) și la secția Sănătate a municipiului Bălți. Cele mai multe vor merge la SCR – o mie de glucometre. Cele mai puține vor fi distribuite la Basarabeasca, Dubăsari, Ștefan-Vodă și Taraclia – câte 100.

Stocul care va rămâne se va păstra la Spitalul Clinic Republican. Pentru cazurile urgente, la solicitarea Ministerului Sănătății, glucometrele vor fi distribuite din farmacia instituției.

Prioritate la repartizarea glucometrelor vor avea copiii, invalizii și familiile sărace.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Glucometre gratuite pentru spitalele din țară Reviewed by on . Instituțiile medicale din țară vor primi glucometre gratuite din partea unei companii private. Este vorba de 8.000 de glucometre care vor fi distribuite la 37 d Instituțiile medicale din țară vor primi glucometre gratuite din partea unei companii private. Este vorba de 8.000 de glucometre care vor fi distribuite la 37 d Rating: 0
scroll to top