18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Riscul deceselor după spitalizarea din weekend este un fenomen internațional
Riscul deceselor după spitalizarea din weekend este un fenomen internațional

Riscul deceselor după spitalizarea din weekend este un fenomen internațional

4 mai 2016, 10:50

Riscul crescut de decese după spitalizarea din weekend este o problemă în mai multe țări dezvoltate, se arată într-o nouă cercetare publicată in BMJ Quality and Safety.

Cercetătorii au examinat datele la aproape trei milioane de internări în 28 de spitale din Anglia, Australia, Olanda și SUA , furnizate de Global Comparators din perioada 2009–2012.

S-a constatat ca riscul de deces timp de 30 de zile a fost mai mare în cazul internărilor de urgență în perioada de weekend decât în ziua de luni. Riscul crescut de decese a fost în duminică – mai mare cu 8%, în spitalele englezești și cu 13%, în spitale americane, iar sâmbăta – mai mare cu 20%, în staționarele olandeze. În spitalele din Australia, nu s-a înregistrat nici o creștere semnificativă a riscului de deces în rândul internărilor de urgență în weekend.

În ceea ce privește procedurile chirurgicale, s-a observat un efect al weekendului asupra mortalității în toate cele patru țări.

După părerea autorilor, creșterea mortalității a fost determinată de un amalgam de factori.  E posibil ca unele diagnostice și proceduri sa fie neobișnuit de sensibile la serviciile spitalicești care sunt mai reduse în timpul weekendului. Pacienții din weekend pot fi afectați de efectivul mai scăzut al personalului sau de insuficienta pregătire a acestuia și de disponibilitatea limitată a investigațiilor de diagnostic.

MedNews Sursa: BMJ

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Riscul deceselor după spitalizarea din weekend este un fenomen internațional Reviewed by on . Riscul crescut de decese după spitalizarea din weekend este o problemă în mai multe țări dezvoltate, se arată într-o nouă cercetare publicată in BMJ Quality and Riscul crescut de decese după spitalizarea din weekend este o problemă în mai multe țări dezvoltate, se arată într-o nouă cercetare publicată in BMJ Quality and Rating: 0
scroll to top