21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Riscul epidemiilor provocate de refugiați este minim în Europa
Riscul epidemiilor provocate de refugiați este minim în Europa

Riscul epidemiilor provocate de refugiați este minim în Europa

8 septembrie 2015, 12:54

Organizația Mondială a Sănătății liniștește populația europeană, afirmând că riscul unor epidemii provocate de refugiații din Asia și Africa este minim. Afluxul mare de imigranți spre statele Europei din ultimele luni reclamă un răspuns urgent la nevoile de sănătate ale acestor persoane, consideră Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care a remis un comunicat privind măsurile necesare pentru asigurarea standarde adecvate de îngrijire pentru refugiații din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

„Aceste măsuri sunt importante nu doar pentru sănătatea populației, dar sunt fundamentale pentru protejarea și promovarea drepturilor acestor oameni, precum și a comunităților cu care intră în contact”, spune directoarea biroului regional pentru Europa, Zsuzsanna Jakab în comunicatul OMS. Această atitudine este în spiritul programului Sănătate 2020, cadrul oficial pentru sănătate și bunăstare al OMS.

Numai în 2015, în jur de 350.000 de refugiați din regiunile mai sus amintite au ajuns în statele europene, la care se adaugă alte aproape 2 milioane de persoane care sunt adăpostite temporar în Turcia. Totuși, potrivit OMS, riscul ca aceste persoane să „importe” în Europa agenți infecțioși exotici, cum ar fi virusul Ebola sau coronavirusul respirator din Orientul Mijlociu, este extrem de scăzut.

„Europa este bine pregătită pentru a răspunde unor asemenea incidente, dar nu doar acesta trebuie să fie scopul nostru, ci acela ca toate persoanele aflate în exod, la nevoie, au acces la servicii medicale de calitate, fără nici un fel de discriminare pe bază de gen, vârstă, religie, naționalitate sau rasă. Acesta este cel mai sigur mod de a liniști comunitățile gazdă că riscurile unei epidemii sunt excluse”, se mai spune în documentul OMS.

Pentru a asigura reacția promptă, OMS solicită pregătirea și asigurarea capacității optime a sistemelor de sănătate europene, inclusiv în materie de acumulare a datelor epidemiologice despre imigranți, toate acestea, însă, în lumina principiilor echității și solidarității, precum și a demnității și drepturilor omului.

Adaptare pentru MedNews după www.who.int

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Riscul epidemiilor provocate de refugiați este minim în Europa Reviewed by on . Organizația Mondială a Sănătății liniștește populația europeană, afirmând că riscul unor epidemii provocate de refugiații din Asia și Africa este minim. Afluxul Organizația Mondială a Sănătății liniștește populația europeană, afirmând că riscul unor epidemii provocate de refugiații din Asia și Africa este minim. Afluxul Rating: 0
scroll to top