5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Studiu. Virusul Ebola a suferit o mutaţie. Este mai contagios?
Studiu. Virusul Ebola a suferit o mutaţie. Este mai contagios?

Studiu. Virusul Ebola a suferit o mutaţie. Este mai contagios?

30 ianuarie 2015, 9:48

Oamenii de ştiinţă care monitorizează epidemia de Ebola în Guineea susțin că virusul a suferit o mutaţie, iar cercetătorii de la Institutul „Pasteur” din Franţa încearcă să determine dacă acesta a devenit mai contagios.

 Experții analizează sute de mostre de sânge prelevate de la pacienţi din Guineea, pentru a monitoriza cum se modifică virusul şi a determina dacă acesta se poate transmite mai uşor de la o persoană la alta. „Ştim că virusul se schimbă mult”, susține doctorul Anavaj Sakuntabhai, specialist în genetică. „Trebuie să ştim cum se modifică virusul pentru a ţine pasul cu inamicul nostru”, a spus el, precizând că s-au observat „câteva cazuri care nu prezentau simptome, cazuri asimptomatice, sau mutaţii!”, a spus virusologul Institutului „Pasteur”, Noel Tordo. „Modul de transmitere este acelaşi. Trebuie evitat contactul (cu o persoană bolnavă)”, a spus el.

Cercetătorii au analizat aproximativ 20 de mostre de sânge de la bolnavi din Guineea şi urmează să primească alte 600 de mostre în lunile următoare, pentru a afla dacă virusul Ebola a devenit mai contagios. Un studiu similar efectuat în Sierra Leone a arătat că virusul Ebola a suferit o mutaţie considerabilă în primele 24 de zile ale epidemiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Peste 22.000 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola şi 8.795 au murit în Guineea, Sierra Leone şi Liberia.

Adaptare pentru MedNews de Marina Luța

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Studiu. Virusul Ebola a suferit o mutaţie. Este mai contagios? Reviewed by on . Oamenii de ştiinţă care monitorizează epidemia de Ebola în Guineea susțin că virusul a suferit o mutaţie, iar cercetătorii de la Institutul „Pasteur” din Franţa Oamenii de ştiinţă care monitorizează epidemia de Ebola în Guineea susțin că virusul a suferit o mutaţie, iar cercetătorii de la Institutul „Pasteur” din Franţa Rating: 0
scroll to top