24 august 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Televizorul poate provoca sedentarism şi diabet zaharat
Televizorul poate provoca sedentarism şi diabet zaharat

Televizorul poate provoca sedentarism şi diabet zaharat

17 martie 2015, 11:27

Copiii care petrec mult timp în fața televizorului și calculatorului riscă să devină maturi sedentari și diabetici. Concluzia apare într-un studiu desfășurat în Marea Britanie pe parcursul a 30 de ani.

Copiii care îşi petrec serile uitându-se la televizor au şanse foarte mari ca la maturitate să aibă probleme de sănătate, precum diabet şi afecţiuni cardiovasculare.

Studiul a fost efectuat de cercetători din Marea Britanie și este bazat pe informaţiile obţinute de la 6.000 de participanţi. Oamenii de ştiinţă de la University College din Londra, care au realizat studiul, îi avertizează pe părinţi să ţină seama de concluziile cercetării şi să îşi încurajeze copiii să ducă un stil de viaţă mai activ.

„Statul în fața televizorului pe perioade lungi este legat de riscul de îmbolnăvire de diabet de tipul II şi maladii cardiovasculare”, a repetat profesorul Mark Hamer.

În 1980, când participanţii la studiu aveau vârsta de zece ani, cercetătorii au realizat un set de interviuri referitor la starea lor de sănătate şi modul în care își petrec timpul liber.

Printre întrebările puse s-a numărat şi cea referitoare la timpul petrecut în faţa televizorului, iar respondenţii aveau trei opţiuni de răspuns: „niciodată”, „uneori” şi „des”.

Oamenii de ştiinţă au revenit cu întrebări şi în 2012, când participanţii la studiu aveau vârsta de 42 de ani şi i-au chestionat din nou referitor la stilul de viaţă, printre răspunsurile date fiind şi cel legat de numărul de ore petrecute săptămânal în faţa televizorului. Savanţii au descoperit că obiceiurile din copilărie se menţin şi la maturitate.

Potrivit studiului, 83% dintre participanţii care petreceau mai mult de trei ore zilnic în faţa televizorului la vârsta de 42 de ani urmăriseră „des” emisiuni TV la vârsta de 10 ani.

De asemenea, adulţii care urmăreau programe TV cel puţin trei ore zilnic aveau o stare de sănătate slabă sau chiar proastă, cei mai mulţi fiind supraponderali sau chiar obezi. În plus, cei mai mulţi au raportat că taţii lor fuseseră supraponderali.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Televizorul poate provoca sedentarism şi diabet zaharat Reviewed by on . Copiii care petrec mult timp în fața televizorului și calculatorului riscă să devină maturi sedentari și diabetici. Concluzia apare într-un studiu desfășurat în Copiii care petrec mult timp în fața televizorului și calculatorului riscă să devină maturi sedentari și diabetici. Concluzia apare într-un studiu desfășurat în Rating: 0
scroll to top