7 iulie 2015

Acasă » Digest » Un plasture cu insulină ar putea schimba viitorul diabeticilor
Un plasture cu insulină ar putea schimba viitorul diabeticilor

Un plasture cu insulină ar putea schimba viitorul diabeticilor

23 iunie 2015, 13:16

„Ritualul” injectării de insulină este indispensabil pentru mulți diabetici. Un emplastru revoluționar ar putea schimba procedura de injectare a insulinei și îi va ajuta pe diabetici să-și mențină la nivel normal zahărului în sânge.

Emplastrul creat de cercetătorii din Universitatea din Carolina de Nord este un mic pătrat de peliculă care are mai mult de 100 de ace minuscule. Potrivit cercetătorilor, aceste ace nu provoacă durere, dar, în schimb, sunt umplute cu insulină și enzime de percepere a glucozei. Când nivelul de zahăr în sânge se ridică, acele minuscule eliberează enzimele în organismul uman. Plasturele funcționează foarte repede, este ușor de utilizat și este făcut din materiale biocompatibile.

Eficiența studiului a fost dovedită în condiții de laborator, pe șoareci cu diabet de tip 1. Cercetătorii au observat că emplastrul menținea timp de nouă ore un nivel scăzut de zahăr în sângele șoarecelui de laborator.  Odată ce șoarecii răspund mai greu la insulină decât oamenii, savanții au sugerat că emplastrul ar putea avea un efect de lungă-durată asupra pacienților. „Cel mai greu pentru diabetici nu sunt injecțiile cu insulină, verificarea nivelului de zahăr în sânge sau dieta. Cel mai greu este faptul că toate acestea trebuie făcute în același timp, de câteva ori pe zi, toată viața. Dacă aceste emplastre vor avea efectul scontat asupra oamenilor, ele ar putea schimba radical viața diabeticilor”, a spus unul dintre autorii principali ai studiului, John Buse.

La ora actuală, aproximativ 387 de milioane de oameni în întreaga lume suferă de diabet.

Adaptare și traducere pentru MedNews, de Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Un plasture cu insulină ar putea schimba viitorul diabeticilor Reviewed by on . „Ritualul” injectării de insulină este indispensabil pentru mulți diabetici. Un emplastru revoluționar ar putea schimba procedura de injectare a insulinei și îi „Ritualul” injectării de insulină este indispensabil pentru mulți diabetici. Un emplastru revoluționar ar putea schimba procedura de injectare a insulinei și îi Rating: 0
scroll to top