16 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Adrian Hotineanu: „Nu am aruncat organe la gunoi. Ele nici nu au fost prelevate”
Adrian Hotineanu: „Nu am aruncat organe la gunoi. Ele nici nu au fost prelevate”

Adrian Hotineanu: „Nu am aruncat organe la gunoi. Ele nici nu au fost prelevate”

17 februarie 2015, 12:23

Informațiile difuzate de unele mass-media despre faptul că două organe ce urmau a fi transplantate ar fi fost aruncate la gunoi, din cauza crizei medicamentelor, sunt false și manipulatorii. Șeful Secției de chirurgie hepatobiliopancreatică a Spitalului Republican, Adrian Hotineanu, le-a dezmințit în totalitate.

Este vorba de ficatele ce urmau a fi transplantate la doi pacienți aflați în stare gravă care suferă de insuficiență hepatică.

Acum câteva zile, în presă au apărut informații despre faptul că operațiile de transplant nu au fost realizate din lipsă de medicamente, iar organele prelevate ar fi fost aruncate la gunoi. „Nici nu am prelevat organele. Noi știam din start că nu va fi posibil transplantul, dar și pacienții erau într-o stare în care nu se putea efectua transplantul. Am evaluat pacientul înainte de a-i face operație de prelevare”, a declarat, pentru MedNews, Adrian Hotineanu.

El a menționat că pentru menținerea donatorilor în viață ar fi necesar un aparat care nu există în Republica Moldova. Este vorba de un aparat pentru dializă hepatică. „Fără conectarea la acest aparat, pacienții în stare gravă mor”, a menționat Hotineanu.

Starea celor doi pacienți care aveau nevoie de transplant de ficat a fost evaluată luni de medici din România și Spania, care vor decide ce măsuri urmează a fi întreprinse în continuare.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Adrian Hotineanu: „Nu am aruncat organe la gunoi. Ele nici nu au fost prelevate” Reviewed by on . Informațiile difuzate de unele mass-media despre faptul că două organe ce urmau a fi transplantate ar fi fost aruncate la gunoi, din cauza crizei medicamentelor Informațiile difuzate de unele mass-media despre faptul că două organe ce urmau a fi transplantate ar fi fost aruncate la gunoi, din cauza crizei medicamentelor Rating: 0
scroll to top