21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Comunicate » Agenția de Transplant a lansat Campania de informare și comunicare despre activitățile de donare și transplant
Agenția de Transplant a lansat Campania de informare și comunicare despre activitățile de donare și transplant

Agenția de Transplant a lansat Campania de informare și comunicare despre activitățile de donare și transplant

22 ianuarie 2016, 17:10

Vineri, 22 ianuarie a fost lansată oficial Campania de informare și comunicare privind consolidarea activității de donare și transplant în cadrul proiectului TWINNING, finanțat de Uniunea Europeană  și implementat de Agenția de Transplant din Moldova.

Obiectivul general al proiectului Uniunii Europene TWINNING este de a contribui la o calitate mai înaltă și siguranță a transplanturilor de organe umane, țesuturi și celule în Republica Moldova.

Scopul proiectului este de a dezvolta sistemul de transplant din Republica Moldova și de a consolida Agenția de Transplant prin îmbunătățirea cadrului instituțional și legal, asigurarea standardelor de calitate și creștere a cunoștințelor, abilităților și practicilor, dar și a eticii resurselor umane.

Igor Codreanu, directorul Agenției de Transplant din Moldova a menționat că pe parcursul anului s-a înregistrat un număr total de 52 de donatori potențiali, dintre care: transplant de organe: 10 transplanturi renale, 4 donatori vii, 6 donatori în moarte cerebrală, 4 transplanturi hepatice, 2 donatori vii, 2 donatori în moarte cerebrală. Transplant de ţesuturi: 24 operaţii de transplant de piele, 16 operaţii de transplant de cornee, 7 transplanturi de tendon/ligamente, 126 transplanturi de os, 61 de transplanturi de membrană amniotică.

Patricia Sanchez Rico, consilierul rezident al proiectului a declarat că „acesta este un proiect Twinning finanțat de Uniunea Europeană. Am lucrat timp de 2 ani la actualizarea Legii cu privire la transplant, la actualizarea protocoalelor în spitale și am instruit peste 150 de cadre medicale. Acum proiectul a fost prelungit în scopul de a organiza o campanie de comunicare și informare. Dorim ca societatea să dispună de mai multe informații clare despre procesul de donare și transplant”.

La moment, în Republica Moldova sunt înscriși în lista de așteptare 73 de persoane pentru transplant hepatic și 42 pentru transplant renal.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția Franceză de Biomedicină (ABM), Organizația Catalană de Transplant (OCATT), Institutul de Donație și Transplant (DTI), EXPERTISE FRANCE și FIIAPP, în cooperare cu Agenția de Transplant din Republica Moldova.

Agenția de Transplant

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Agenția de Transplant a lansat Campania de informare și comunicare despre activitățile de donare și transplant Reviewed by on . Vineri, 22 ianuarie a fost lansată oficial Campania de informare și comunicare privind consolidarea activității de donare și transplant în cadrul proiectului TW Vineri, 22 ianuarie a fost lansată oficial Campania de informare și comunicare privind consolidarea activității de donare și transplant în cadrul proiectului TW Rating: 0
scroll to top