3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Agenția Medicamentului – instituție la standard internațional
Agenția Medicamentului – instituție la standard internațional

Agenția Medicamentului – instituție la standard internațional

6 iunie 2014, 18:15

Astăzi, în incinta Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a fost organizată Ziua Ușilor Deschise, eveniment organizat cu ocazia finalizării procesului de certificare a Sistemului de Management al calității conform standardului ISO 9001:2008. Documentul care confirmă acest lucru a fost înmânat de doamna Iulia Ionescu, reprezentanta organismului de certificare TÜV Thüringen e.V. din Germania.

„AMDM a făcut un pas important spre Uniunea Europeană aliniindu-se la standardele europene. A făcut acest lucru nu oricum, dar respectând rigorile germane, obținând recunoștință international”  a declarat pentru MedNews, Iulia Ionescu.

Obținerea certificatului ISO 9001:2008 este rezultatul unui proces amplu și complex de activități întrunite de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale începând din anul 2012, atunci când a fost aprobată foaia de parcurs a AMDM pentru anii 2012 – 2014 prin Hotărâre de Guvern. Documentul a fost întocmit pentru a stabili prioritățile care au stat în fața administrației pe parcursul celor trei ani, în scopul îndeplinirii misiunii generale a AMDM – realizarea politicii statului în domeniul medicamentului și dispozitivelor medical în scopul promovării și protejării sănătății publice prin asigurarea cu medicamente și dispositive medicale calitative, inofensive, eficiente și accesibile.

„După doi ani, practic am întrunit toatea obiectivele. Acest lucru ne permite asigurarea populației cu medicamente calitative și sigure” spune viceministrul Sănătății, Mihai Ciocanu.

Din 2012, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a fost supusă unor controale sistematice din partea diferitor comisii europene și internaționale.

„Capacitățile noastre instituționale au fost evaluate de reprezentanți ai OMS care au fost mulțumiți de dinamica reformării activităților noastre” relatează Directorul AMDM, Alexandru Coman.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a fost felicitată cu rezultatele obținută și de domnul Eremei Priseajniuc, consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova, prezent la eveniment.

Pentru MedNews: Ion Zgîrcu

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Agenția Medicamentului – instituție la standard internațional Reviewed by on . Astăzi, în incinta Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a fost organizată Ziua Ușilor Deschise, eveniment organizat cu ocazia finalizării procesul Astăzi, în incinta Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a fost organizată Ziua Ușilor Deschise, eveniment organizat cu ocazia finalizării procesul Rating: 0
scroll to top