2 iulie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Atenție, cazurile de infecții acute ale căilor respiratorii superioare la copii cresc
Atenție, cazurile de infecții acute ale căilor respiratorii superioare la copii cresc

Atenție, cazurile de infecții acute ale căilor respiratorii superioare la copii cresc

13 octombrie 2015, 13:16

Cei mai afectați de infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare în municipiul Chişinău sunt copii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani. Din numărul total de cazuri (2 195) înregistrate în săptămâna 5-11 octombrie 2015, 1 490 de cazuri  sau aproape  68% sunt cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare înregistrate la copii.

Totodată, din totalul de 56 de bolnavi internați 42 au fost copii. Specialiștii Centrului de Sănătate Publică a municipiului au analizat situația și au constat că cele mai afectate grupe de vârstă ale copiilor sunt cele cuprinse între 0-6 ani în care s-au înregistrat 1 042 de cazuri (69,9%), din  care 291 (27,9%) sunt copii instituţionalizaţi la grădinițe și creșe.

În scopul monitorizării circulaţiei agentului patogen prin gripă şi infecții acute ale căilor respiratorii superioare în municipiul Chişinău, pe parcursul săptămânii de raportare au fost prelevate 8 probe, toate 8 cu rezultat negativ. Ca urmare, cazuri de gripă, în perioada de raportare, nu s-au înregistrat.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Atenție, cazurile de infecții acute ale căilor respiratorii superioare la copii cresc Reviewed by on . Cei mai afectați de infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare în municipiul Chişinău sunt copii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani. Din numărul total d Cei mai afectați de infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare în municipiul Chişinău sunt copii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani. Din numărul total d Rating: 0
scroll to top