22 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Comunicate » Premieră pentru Moldova, corecțiile minim-invazive ale malformațiilor cardiace congenitale la copii se vor face acasă
Premieră pentru Moldova, corecțiile minim-invazive ale malformațiilor cardiace  congenitale la copii se vor face acasă

Premieră pentru Moldova, corecțiile minim-invazive ale malformațiilor cardiace congenitale la copii se vor face acasă

19 mai 2016, 17:51

Operațiile minim-invazive de corecție a malformațiilor cardiace congenitale la copii vor putea fi efectuate și în Moldova. Medicii Spitalului Polivalent Novamed în colaborare cu Petru Liuba, profesorul asociat al Universităţii din Lund, Suedia  vor efectua intervenții de corecție minim-invazivă a malformațiilor cardiace pentru copiii cu vârsta de până la 10 ani, la noi acasă, în cadrul proiectului „Inimici”. Vârsta medie a copiilor care vor putea fi incluși în proiectul „Inimici” pentru tratamentul cardiac minim-invaziv este de 3-5 ani, iar cel mai mic pacient poate avea puțin peste un anișor.

Intervenția minim-invazivă a malformațiilor cardiace congenitale la copii este o operație cu traumatism minim, fără deschiderea cutiei toracice, și are un șir de beneficii pentru micuții pacienți:

  • lipsa cicatricelor și a urmelor exterioare,
  • lipsa traumatismelor,
  • nu necesită anestezie generală,
  • rată scăzută de complicații postoperatorii,
  • rată sporită de succes la distanță (în timp) – 95%, în comparație cu operațiile clasice – 50%,
  • perioadă minima de convalescență – în 24 de ore după intervenție,
  • regim de viață obișnuit imediat după externare.

De asemenea, între serviciile medicale din cadrul proiectului „Inimici” sunt incluse diagnosticarea și consultațiile care vor fi efectuate de echipa medicilor cardiologi a unității medicale, condusă de Dr. Ion Popovici, director general al Spitalului Polivalent Novamed, în parteneriat cu Petru Liuba, profesor asociat al Universităţii din Lund, Suedia și renumitul medic primar de Cardiologie Congenitală Intervenţională Pediatrică.

Consultațiile tematice și intervențiile minim-invazive în cadrul proiectului „Inimici” se vor desfășura de două ori pe an. Primele șapte intervenții și consultații medicale vor fi efectuate în perioada 20-22 mai și vor include: închiderea percutană de defect septal atrial, închiderea percutană a canalului arterial persistent și valvuloplastie a arterei pulmonare.

Spitalul Polivalent Novamed este unica instituție din țară care poate asigura efectuarea operațiilor de corecție minim-invazivă a malformațiilor cardiace la copii, datorită specialiștilor de înaltă calificare și dotării cu echipament specializat, de ultimă generație.

MedNews Sursa: Novamed

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Premieră pentru Moldova, corecțiile minim-invazive ale malformațiilor cardiace congenitale la copii se vor face acasă Reviewed by on . Operațiile minim-invazive de corecție a malformațiilor cardiace congenitale la copii vor putea fi efectuate și în Moldova. Medicii Spitalului Polivalent Novamed Operațiile minim-invazive de corecție a malformațiilor cardiace congenitale la copii vor putea fi efectuate și în Moldova. Medicii Spitalului Polivalent Novamed Rating: 0
scroll to top