28 septembrie 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Digest » Bigorexia, boala care atacă tinerii
Bigorexia, boala care atacă tinerii

Bigorexia, boala care atacă tinerii

23 septembrie 2015, 12:05

O nouă tulburare, ce afectează bărbaţii şi femeile care merg la sala de forţă, îî îngrijorează pe medici. Bigorexia, cunoscută şi sub numele de dismorfie musculară, este o condiţie care îi face în special pe bărbaţi să devină obsedaţi de masa musculară şi indiferent cât de mult şi-o dezvoltă să considere că trebuie să crească şi mai mult. Bigorexia poate fi definită şi ca o „anorexie inversată”. În timp ce anorexicii sunt convinşi că sunt prea graşi chiar şi atunci când ajung piele şi os, bigorexicii trăiesc cu senzaţia că sunt „costelivi” chiar şi atunci când au o musuculatură extrem de bine dezvolată.

Conform sursei citate, cel puţin 10% dintre bărbaţii care merg la sală în Marea Britanie suferă de această condiţie, iar efectele asupra sănătăţii sunt devastatoare, ducând chiar şi la deces. Daily Mail prezintă cazul lui Oli Loyne, un tânăr care a murit la doar 20 de ani din cauza unui infarct, după ce a făcut abuz de steroizi ani la rând. În urmă cu un an, Oli reuşise să-şi revină după alte două atacuri de cord, însă ultimul a fost devastator. Acesta luase steroizi pentru perioade îndelungate şi petrecea ore întregi zilnic în sala de forţă, iar medicii sunt convinşi că suferea de bigorexie.

“Nu reuşeam să ne înţelegem cu el atunci când vorbeam despre ceea ce îşi face singur. Mereu zicea: “Trebie să ajung să arăt ca imaginea pe care o am în cap! Trebuie să fiu mare!”, povesteşte mama lui Oli, Sarah.

Adaptare MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Bigorexia, boala care atacă tinerii Reviewed by on . O nouă tulburare, ce afectează bărbaţii şi femeile care merg la sala de forţă, îî îngrijorează pe medici. Bigorexia, cunoscută şi sub numele de dismorfie muscul O nouă tulburare, ce afectează bărbaţii şi femeile care merg la sala de forţă, îî îngrijorează pe medici. Bigorexia, cunoscută şi sub numele de dismorfie muscul Rating: 0
scroll to top