18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ebola! Un militar moldovean, revenit din Liberia, a fost ținut în carantină 3 săptămâni
Ebola! Un militar moldovean, revenit din Liberia, a fost ținut în carantină 3 săptămâni

Ebola! Un militar moldovean, revenit din Liberia, a fost ținut în carantină 3 săptămâni

18 decembrie 2014, 12:46

Unul din cei doi ofițeri ai Armatei Naționale, care s-a aflat în misiune, sub egida ONU, ca observator militar, în localitatea Zwedru, Liberia, a revenit acasă. Timp de trei săptămâni, acesta a fost ținut în carantină la Spitalul Clinic Militar Central din capitală, a comunicat pentru MedNews purtătorul de cuvânt al Comandantului Armatei Naționale, Ala Diaconu.

Militarul moldovean s-a aflat sub supravegherea medicilor, deoarece a revenit dintr-o zonă puternic afectată de virusul ucigaș „Ebola”. “Pentru militari, măsurile de precauție sunt pe primul loc. Întotdeauna folosesc mănușile, masca și gelul antibacterian, deoarece în joc le este pusă cariera, sănătatea lor și a celor din jur”, a spus Diaconu. Acum, militarul se află în concediu și va petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi.

Cel de-al doilea militar moldovean își va continua serviciul în Liberia, până în luna martie, când îi va expira mandatul oferit de ONU.

Ministerul Sănătății a anunțat că monitorizează atent situaţia epidemiologică privind boala determinată de virusul „Ebola” şi informează ministerele şi serviciile abilitate cu privire la evoluţia situaţiei, înaintând recomandări privind măsurile de sănătate publică ce necesită a fi întreprinse pentru prevenirea apariției bolii.

Peste 6.900 de persoane au fost răpuse până în prezent de virusul Ebola. Cele mai multe decese s-au înregistrat în vestul Africii, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății. În total, au fost înregistrate 18.603 contaminări și 6.915 decese în opt țări de la începutul epidemiei în decembrie 2013.

Marina Lița, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ebola! Un militar moldovean, revenit din Liberia, a fost ținut în carantină 3 săptămâni Reviewed by on . Unul din cei doi ofițeri ai Armatei Naționale, care s-a aflat în misiune, sub egida ONU, ca observator militar, în localitatea Zwedru, Liberia, a revenit acasă. Unul din cei doi ofițeri ai Armatei Naționale, care s-a aflat în misiune, sub egida ONU, ca observator militar, în localitatea Zwedru, Liberia, a revenit acasă. Rating: 0
scroll to top