10 aprilie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Guvernul Gaburici a căzut! Mircea Buga rămâne ministru în exercițiu al Sănătății
Guvernul Gaburici a căzut! Mircea Buga rămâne ministru în exercițiu al Sănătății

Guvernul Gaburici a căzut! Mircea Buga rămâne ministru în exercițiu al Sănătății

12 iunie 2015, 13:32

Chiril Gaburici și-a anunțat demisia! Gestul Premierului Republicii Moldova înseamnă demisia Executivului. Până la alegerea noului cabinet de miniștri, în fruntea Ministerului Sănătății va rămâne ministru în exercițiu, Mircea Buga.

Solicitat de MedNews, ministrul Sănătății, Mircea Buga, s-a abținut să comenteze gestul prim-ministrului, dar a precizat că își va îndeplini misiunea în conformitate cu legislația. „Voi continua să lucrez la schimbările de care are nevoie domeniul de sănătate. Știu că acestea trebuie să se producă. Societatea și breasla așteaptă aceste schimbări.”

Conform Constituției Republicii Moldova, urmează ca președintele țării să accepte cererea de demisie a Prim-ministrului și să dispună ca Guvernul demisionar să îndeplinească funcțiile de administrare a treburilor publice până la formarea noului Executiv. De la demisia Guvernului, Parlamentul are la dispoziție trei luni pentru a vota un nou Executiv.

Totodată, în perioada în care este demisionar, Guvernul este limitat numai în dreptul său de asigurare a realizării politicii externe şi de iniţiativă legislativă în domenii ce implică elaborarea şi aprobarea unor noi programe de activitate.

Guvernul Gaburici a fost investit pe 18 februarie 2015.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Guvernul Gaburici a căzut! Mircea Buga rămâne ministru în exercițiu al Sănătății Reviewed by on . Chiril Gaburici și-a anunțat demisia! Gestul Premierului Republicii Moldova înseamnă demisia Executivului. Până la alegerea noului cabinet de miniștri, în frunt Chiril Gaburici și-a anunțat demisia! Gestul Premierului Republicii Moldova înseamnă demisia Executivului. Până la alegerea noului cabinet de miniștri, în frunt Rating: 0
scroll to top