18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Medicul-deputat Gheorghe Brega va fi noul vicepremier pe probleme sociale
Medicul-deputat Gheorghe Brega va fi noul vicepremier pe probleme sociale

Medicul-deputat Gheorghe Brega va fi noul vicepremier pe probleme sociale

27 iulie 2015, 13:22

Odată cu semnarea acordului AIE 3, funcția de viceprim-ministru responsabil de blocul social a revenit Partidului Liberal. După ce fotoliul de vicepremier pe probleme sociale nu a fost ocupat de nimeni în guvernul Gaburici, în noul Executiv acesta va aparține deputatului liberal Gheorghe Brega.

Până la desființarea funcției, în 2015, aceasta a fost ocupată de actual șef al Direcției Sănătății, Mihai Moldovanu, din 2011 până în 2013, după care a fost preluată tot de un deputat liberal-reformator, Tatiana Potîng.

Aceasta a deținut postul până în februarie curent, iar după ce rolul de viceprim-ministru pe domeniul social a fost anulat, într-o ședință a Executivului s-a discutat impactul eliminării acestuia. Potîng a comentat pe o rețea de socializare că „anularea funcției s-a făcut arbitrar fără o analiză prealabilă a impactului. Așa ne-am trezit că, deși avem la activ 7 decese cauzate de virusul gripal, nu se poate convoca ședința comisiei extraordinare pentru sănătate publică pentru a se decide la nivel național cum trebuie să acționeze toate autoritățile din lipsa președintelui acesteia care era respectivul vicepremier”, a menționat în luna februarie curent Tatiana Potîng. Tot atunci, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ruxanda Glavan, a declarat că în lipsa unui vicepremier pe acest domeniu, cinci comisii ale Ministerului rămân fără președinte.

Sursele MedNews au dezvăluit că în noul cabinet de miniștri postul de vicepremier responsabil de blocul social va fi instituit din nou și va fi ocupat de medicul și deputatul Gheorghe Brega. Liberalul a confirmat candidatura sa pentru funcția dată, însă nu a dorit să enumere prioritățile mandatului său. „Deocamdată așa este, așa a decis biroul, dar până la urmă vom vedea. Aș putea fi și ex-nominalizat. Azi e așa și mâine nu e”, a răspuns misterios Gheorghe Brega.

Gheorghe Brega este născut pe 28 septembrie 1951 și este medic oncolog-urolog de profesie. Din 2009 acesta este deputat în Parlament din partea Partidului Liberal.

Conform Hotărârii de Guvern cu privire la atribuţiile Prim-ministrului şi ale viceprim-miniştrilor, vicepremierul responsabil de sfera socială coordonează activitatea în domeniul ştiinţei, tineretului, sportului, culturii, muncii, sănătăţii, protecţiei sociale, ajutoarelor umanitare, relaţiilor interetnice.

Felicia Nedzelschi, MedNews

foto: adevarul.ro

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Medicul-deputat Gheorghe Brega va fi noul vicepremier pe probleme sociale Reviewed by on . Odată cu semnarea acordului AIE 3, funcția de viceprim-ministru responsabil de blocul social a revenit Partidului Liberal. După ce fotoliul de vicepremier pe pr Odată cu semnarea acordului AIE 3, funcția de viceprim-ministru responsabil de blocul social a revenit Partidului Liberal. După ce fotoliul de vicepremier pe pr Rating: 0
scroll to top